A meggyragus csokitorta elkészítéséhez a piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral, aztán mehetnek hozzá a tojássárgáják, az egész tojások, a tejföl és a tej. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd jól elkeverjük a masszában. Belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Közben a meggyet egy lábasba rakjuk a cukorral, a borral, a fűszerekkel és a leszárazott kakukkfűvel együtt, és kb. 15 percig rotyogtatjuk. 1-2 ek vízben elkeverjük a keményítőt, a raguhoz adjuk, átkeverjük, egyet forralunk rajta, és hagyjuk kihűlni.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta, majd hagyjuk 15 percig hűlni. Ekkor kivesszük a formából, és rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A mascarponét stabil krémalappá habosítjuk a tejszínnel, belekeverjük a többi alapanyagot, és a torta tetejére kenjük a krémet.
A kihűlt ragut a mascarponekrém tetejére kanalazzuk, és díszíthetjük néhány ág friss kakukkfűvel, végül 1-2 órára hűtőbe dobjuk, hogy összeérjenek az ízek.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
- Pihentetés, hűtés: 3 óra