Szörpök

Meggyszörp

Meggyszörp

Hozzávalók
1.2 kg
meggy
500 ml
víz
500 g
kristálycukor
1 db
citrom leve

Elkészítés

A meggyszörphöz a meggyet kimagozzuk, felöntjük a vízzel és kb. 10 percig főzzük, aztán leszűrjük (a meggyhúsból készíthetünk meggyes pitét, pohárkrémet, lekvárt, semmiképp se dobjátok ki!)

A leszűrt meggylevet összekeverjük a cukorral, és közepes lángon kb. 35-40 percet főzzük, majd hozzáadjuk a citrom levét, átkeverjük és csírátlanított üvegbe töltjük. Jól lezárjuk, fejtetőre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és ha tutira akarunk menni, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

hazi-meggyszorp
Házi meggyszörp (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

Magyarországon kiváló minőségű meggy terem, így szezonban érdemes betárazni a hazai termésből. Ezt tehetitek kompót, lekvár vagy akár szörp formájában is, de a meggy kifejezetten jól fagyasztható gyümölcs, nem veszít sokat az ízéből. Ha pedig más növényekből is szörpöt készítenétek, ezek a receptek érdekesek lehetnek számotokra:

Cukormentes házi bodzaszörp

Mézes levendulaszörp

Így készül a tökéletes gyömbérszörp

www.streetkitchen.hu

Házi meggyszörpöt készíteni az egyik legjobb dolog a lekvár után, pláne, ha van otthon meggyfátok, és szezon idején ti sem tudjátok, mit kezdjetek a temérdek meggyel :)

Hozzávalók

7 - 8 dl meggyszörphöz
1.2 kg
meggy
500 ml
víz
500 g
kristálycukor
1 db
citrom leve

A meggyszörphöz a meggyet kimagozzuk, felöntjük a vízzel és kb. 10 percig főzzük, aztán leszűrjük (a meggyhúsból készíthetünk meggyes pitét, pohárkrémet, lekvárt, semmiképp se dobjátok ki!)

A leszűrt meggylevet összekeverjük a cukorral, és közepes lángon kb. 35-40 percet főzzük, majd hozzáadjuk a citrom levét, átkeverjük és csírátlanított üvegbe töltjük. Jól lezárjuk, fejtetőre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és ha tutira akarunk menni, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

hazi-meggyszorp
Házi meggyszörp (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

Magyarországon kiváló minőségű meggy terem, így szezonban érdemes betárazni a hazai termésből. Ezt tehetitek kompót, lekvár vagy akár szörp formájában is, de a meggy kifejezetten jól fagyasztható gyümölcs, nem veszít sokat az ízéből. Ha pedig más növényekből is szörpöt készítenétek, ezek a receptek érdekesek lehetnek számotokra:

Cukormentes házi bodzaszörp

Mézes levendulaszörp

Így készül a tökéletes gyömbérszörp

Ha tetszett a Meggyszörp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept