Szilveszter

Megúszóslencsefőzelék

Megúszós lencsefőzelék

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 mk
fűszerpaprika
800 g
konzerv lencse
1 l
víz vagy alaplé
őrölt bors
175 g
tejföl
60 g
finomliszt
1 tk
mustár
1 ek
almaecet
A tálaláshoz
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 db
sült virsli
60 g
tejföl

Elkészítés

A megúszós lencsefőzelék elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, egy kicsit megsózzuk, hogy a hagyma mielőbb levet eresszen, majd közepes lángon 6-8 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét.

Felöntjük annyi vízzel, ami egy-két ujjnyira ellepi a lencsét, majd borsozzuk, és addig főzzük, amíg összeállítjuk a habarást (ez maximum 5 perc). 

A tejfölben elkeverjük a lisztet és a mustárt, hozzáadunk egy merőkanálnyit a lencse főzővizéből, majd ezt hozzácsorgatjuk a főzelékhez. Ízesítjük az ecettel, és elzárjuk a tűzhelyet. Sült virslivel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk lila hagymával, illetve rácsorgatjuk a tejfölt.  

Elkészítési idő: 20 perc

megúszós lencsefőzelék
Megúszós lencsefőzelék

Imádjuk minden formájában, úgyhogy jöjjön még néhány lencsefőzelék a legjobbakból:

A klasszikus lencsefőzelék

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel

Vegán lencsefőzelék

www.streetkitchen.hu

Ha kicsit erősebbre sikerült a Szilveszter, mint tervezted, és nincs kedved 20 percnél több időt szánni az újévi lencsére, akkor itt a megoldás. Ezzel a verzióval az áztatást és a válogatást teljesen megspórolhatod, és a főzési időt is a negyedére csökkentheted.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 mk
fűszerpaprika
800 g
konzerv lencse
1 l
víz vagy alaplé
őrölt bors
175 g
tejföl
60 g
finomliszt
1 tk
mustár
1 ek
almaecet
A tálaláshoz
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 db
sült virsli
60 g
tejföl

A megúszós lencsefőzelék elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, egy kicsit megsózzuk, hogy a hagyma mielőbb levet eresszen, majd közepes lángon 6-8 percig dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét.

Felöntjük annyi vízzel, ami egy-két ujjnyira ellepi a lencsét, majd borsozzuk, és addig főzzük, amíg összeállítjuk a habarást (ez maximum 5 perc). 

A tejfölben elkeverjük a lisztet és a mustárt, hozzáadunk egy merőkanálnyit a lencse főzővizéből, majd ezt hozzácsorgatjuk a főzelékhez. Ízesítjük az ecettel, és elzárjuk a tűzhelyet. Sült virslivel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk lila hagymával, illetve rácsorgatjuk a tejfölt.  

Elkészítési idő: 20 perc

megúszós lencsefőzelék
Megúszós lencsefőzelék

Imádjuk minden formájában, úgyhogy jöjjön még néhány lencsefőzelék a legjobbakból:

A klasszikus lencsefőzelék

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel

Vegán lencsefőzelék

Ha tetszett a megúszós lencsefőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept