Karácsonyi desszertek

Megúszósmincepie

Megúszós mince pie

Hozzávalók
2 csomag
bolti pitetészta
(300 g-os kiszerelés)
50 g
aszalt áfonya
100 g
mazsola
50 g
kandírozott citrushéjmix
1 db
narancs
50 g
barna cukor
50 ml
rum
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szerecsendió
1 db
alma
olaj és liszt a forma kikenéséhez
1 db
tojás a lekenéshez

Elkészítés

A megúszós mince pie elkészítéséhez a pitetésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk kicsit pihenni. Addig egy aprítóba rakjuk az áfonyát, a mazsolát, a kandírozott citrushéjakat, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, a cukrot, a rumot és a fűszereket. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és durva darabokra vágva a töltelékhez adjuk, majd lezúzzuk úgy, hogy kissé rusztikus állagot kapjunk.

A tésztát kihajtogatjuk, és 12 db akkora korongot szúrunk ki, amekkora a muffintepsi mélyedéseinek alja. A tepsi mélyedéseit kiolajozzuk és kilisztezzük, majd az aljára rakjuk a tésztakorongokat.

A megmaradt tésztából 12 db olyan hosszú sávot vágunk, melynek magassága a forma mérete, a szélességével pedig körbeéri a forma mélyedéseit, majd belerakjuk a formába, és kissé összenyomkodjuk a korongokkal való illeszkedésnél.

A mélyedésbe rakjuk a tölteléket, a tetejére pedig csillag alakú kiszúróval formákat szúrunk ki, és a sütik tetejére rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Mikor kihűltek, kivesszük őket a formából, és mindet megesszük.

megúszós mince pie
Megúszós mince pie

Előkészítési idő: 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen: kb. 60 perc

Még több mince pie:

Mézeskrémes-pite
Almás-szilvás mézeskalácspite
Zserbópite

www.streetkitchen.hu

Ha valami villantós, gyors és nagyon karácsonyi desszertre vágytok, akkor ne is keressetek tovább, csak görgessetek lejjebb a receptért!

Hozzávalók

12 darabhoz
2 csomag
bolti pitetészta
(300 g-os kiszerelés)
50 g
aszalt áfonya
100 g
mazsola
50 g
kandírozott citrushéjmix
1 db
narancs
50 g
barna cukor
50 ml
rum
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
1 mk
őrölt szerecsendió
1 db
alma
olaj és liszt a forma kikenéséhez
1 db
tojás a lekenéshez

A megúszós mince pie elkészítéséhez a pitetésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk kicsit pihenni. Addig egy aprítóba rakjuk az áfonyát, a mazsolát, a kandírozott citrushéjakat, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, a cukrot, a rumot és a fűszereket. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és durva darabokra vágva a töltelékhez adjuk, majd lezúzzuk úgy, hogy kissé rusztikus állagot kapjunk.

A tésztát kihajtogatjuk, és 12 db akkora korongot szúrunk ki, amekkora a muffintepsi mélyedéseinek alja. A tepsi mélyedéseit kiolajozzuk és kilisztezzük, majd az aljára rakjuk a tésztakorongokat.

A megmaradt tésztából 12 db olyan hosszú sávot vágunk, melynek magassága a forma mérete, a szélességével pedig körbeéri a forma mélyedéseit, majd belerakjuk a formába, és kissé összenyomkodjuk a korongokkal való illeszkedésnél.

A mélyedésbe rakjuk a tölteléket, a tetejére pedig csillag alakú kiszúróval formákat szúrunk ki, és a sütik tetejére rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Mikor kihűltek, kivesszük őket a formából, és mindet megesszük.

megúszós mince pie
Megúszós mince pie

Előkészítési idő: 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen: kb. 60 perc

Még több mince pie:

Mézeskrémes-pite
Almás-szilvás mézeskalácspite
Zserbópite

Ha tetszett a Megúszós mince pie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept