Megúszós kaják

Megúszósspárgásquicheboltitésztából

Megúszós spárgás quiche bolti tésztából

Hozzávalók
A tésztához
1 csomag
quiche-tészta
(300 g-os kiszerelés)
A töltelékhez
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
1 csokor
zöld spárga
80 g
bébispenót
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
150 ml
tej
100 g
cheddar
só, bors
2 csipet
szerecsendió
170 ml
habtejszín

Elkészítés

A megúszós spárgás quiche-hez a bolti tésztát egy 22-24 cm-es piteforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Kibéleljük alufóliával, szórunk bele száraz babot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig elősütjük a tésztát.

A töltelékhez a kétféle hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon. A spárgát megtisztítjuk, levágjuk a fás szárait, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk, a hagymához adjuk, és további 10 percig pirítjuk. Mehet bele a bébispenót, amivel még 1-2 percig főzzük, hogy összeessen.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, sót, borsot és a szerecsendiót, és hozzáadjuk a legalább langyosra hűlt hagymás spárgát is. 

Az elősütött tésztába öntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a pitét.

Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, majd szeletelhetjük.

meguszos-spargas-quiche-bolti-leveles-tesztabol
Megúszós spárgás quiche bolti tésztából (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

További megúszós kajákhoz csekkoljátok a következő recepteket:

Medvehagymás nyári tekercs

5 hozzávalós olaszos csirkemell

Kelkáposzta-főzelék

www.streetkitchen.hu

Azt nem állítom, hogy villámgyorsan elkészül ez az étel, de szerintem azt a nettó 20-25 perc munkát, amit foglalkozunk vele, abszolút megéri, mert nagyon finom lesz a végeredmény.

Hozzávalók

10 - 12 szelethez
A tésztához
1 csomag
quiche-tészta
(300 g-os kiszerelés)
A töltelékhez
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
1 csokor
zöld spárga
80 g
bébispenót
3 db
tojás
1 db
tojássárgája
150 ml
tej
100 g
cheddar
só, bors
2 csipet
szerecsendió
170 ml
habtejszín

A megúszós spárgás quiche-hez a bolti tésztát egy 22-24 cm-es piteforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Kibéleljük alufóliával, szórunk bele száraz babot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig elősütjük a tésztát.

A töltelékhez a kétféle hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon. A spárgát megtisztítjuk, levágjuk a fás szárait, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk, a hagymához adjuk, és további 10 percig pirítjuk. Mehet bele a bébispenót, amivel még 1-2 percig főzzük, hogy összeessen.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, sót, borsot és a szerecsendiót, és hozzáadjuk a legalább langyosra hűlt hagymás spárgát is. 

Az elősütött tésztába öntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a pitét.

Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, majd szeletelhetjük.

meguszos-spargas-quiche-bolti-leveles-tesztabol
Megúszós spárgás quiche bolti tésztából (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

További megúszós kajákhoz csekkoljátok a következő recepteket:

Medvehagymás nyári tekercs

5 hozzávalós olaszos csirkemell

Kelkáposzta-főzelék

Ha tetszett a Megúszós spárgás quiche bolti tésztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept