Mirelit kaják

Megúszószöldborsókrémesgnocchi

Megúszós zöldborsókrémes gnocchi

Hozzávalók
1 csomag
bolti gnocchi
(500 g-os kiszerelés)
380 g
fagyasztott zöldborsó
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
menta
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
50 g
vaj
30 g
parmezán
100 g
reszelt sajt
1 db
citrom
A tálaláshoz
20 g
parmezán
5 - 6 db
mentalevél
200 ml
tejszín

Elkészítés

A megúszós zöldborsókrémes gnocchi recept első lépéseként a gnocchit forró, sós vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A zöldborsót kiolvasztjuk, egy aprítógépbe tesszük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, a fokhagymával és a tejszínnel együtt, és krémesre turmixoljuk. 

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ezen szépen lepirítjuk a gnocchikat 1-2 perc alatt, majd hozzáöntjük a zöldborsókérmet. Mehetnek bele a kétféle reszelt sajt, frissítésként pedig a citrom kifacsart levét használjuk, majd 4-5 percig főzzük, és tálalhatunk is. Frissen reszelt parmezánnal és pár mentalevéllel díszítve kínáljuk a kész gnocchit. 

meguszos-zoldborsokremes-gnocchi-recept-1
Megúszós zöldborsókrémes gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több extra gyors gnocchi recept vár az oldalunkon:

Kolbászos-paradicsomos gnocchi

Ázsiai pirított gnocchi

Cacio e pepe gnocchi

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Gondoltad volna, hogy a bolti gnocchi és a zöldborsó párosa lehet a következő nagy sláger a konyhában? Nos, itt az ideje kipróbálni! Légy részese ennek az ízorgiának, ahol a puha gnocchi találkozik a krémes zöldborsóval. Akár hétvégi vendégvárónak, akár egy gyors hétköznapi vacsorának is tökéletes választás. Ne várj tovább, tedd magad és szeretteidet boldoggá ezzel a zseniális fogással!

Hozzávalók

2 főre
1 csomag
bolti gnocchi
(500 g-os kiszerelés)
380 g
fagyasztott zöldborsó
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
menta
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
50 g
vaj
30 g
parmezán
100 g
reszelt sajt
1 db
citrom
A tálaláshoz
20 g
parmezán
5 - 6 db
mentalevél
200 ml
tejszín

A megúszós zöldborsókrémes gnocchi recept első lépéseként a gnocchit forró, sós vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A zöldborsót kiolvasztjuk, egy aprítógépbe tesszük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, a fokhagymával és a tejszínnel együtt, és krémesre turmixoljuk. 

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ezen szépen lepirítjuk a gnocchikat 1-2 perc alatt, majd hozzáöntjük a zöldborsókérmet. Mehetnek bele a kétféle reszelt sajt, frissítésként pedig a citrom kifacsart levét használjuk, majd 4-5 percig főzzük, és tálalhatunk is. Frissen reszelt parmezánnal és pár mentalevéllel díszítve kínáljuk a kész gnocchit. 

meguszos-zoldborsokremes-gnocchi-recept-1
Megúszós zöldborsókrémes gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több extra gyors gnocchi recept vár az oldalunkon:

Kolbászos-paradicsomos gnocchi

Ázsiai pirított gnocchi

Cacio e pepe gnocchi

Ha tetszett a Megúszós zöldborsókrémes gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept