A megúszós zöldborsókrémes gnocchi recept első lépéseként a gnocchit forró, sós vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A zöldborsót kiolvasztjuk, egy aprítógépbe tesszük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, a fokhagymával és a tejszínnel együtt, és krémesre turmixoljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ezen szépen lepirítjuk a gnocchikat 1-2 perc alatt, majd hozzáöntjük a zöldborsókérmet. Mehetnek bele a kétféle reszelt sajt, frissítésként pedig a citrom kifacsart levét használjuk, majd 4-5 percig főzzük, és tálalhatunk is. Frissen reszelt parmezánnal és pár mentalevéllel díszítve kínáljuk a kész gnocchit.

- Elkészítési idő: 15 perc