Az étcsokis chilis bab elkészítéséhez gy lábasban olajat hevítünk, majd apróra vágjuk a hagymát és lepirítjuk. Sózzuk, és ha már üvegesre pirult, hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát és kaliforniai paprikát is. Ha az alapunk lepirult, hozzáadjuk a marhahúst és 5-7 percig tovább pirítjuk. Mehetnek bele a fűszerek, majd a langyos vízben elkeverjük a leveskockát, és ezt az „alaplevet” hozzáöntjük a chilis babunkhoz.
Ezután jöhet bele a paradicsompüré, a csokoládé, sózzuk, és beleöntjük a vörösbabot, végül megszórjuk az apróra vágott friss korianderrel. A ragunkat alaposan elkeverjük, majd fedő alatt, közepes lángon 10-12 percig rotyogtatjuk. Rizzsel tálalva, kis tejföllel megextrázva fogyasztjuk, és hintünk rá még egy kevés aprított koriandert.

Ádi receptjeiből sosem elég! Bármilyen alapanyaghoz ér, olyan kaja lesz belőle, hogy eldobjuk az agyunkat. Ezeket próbáltátok már? Ha még nem, akkor gyorsan pakoljátok a bakancslistátokra, mert kár lenne kihagyni!
Vegán enchilada ragu babgolyókkal és házi laffával



