A csirkemelleket felkockázzuk, majd egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat. Rádobjuk a csirkemellkockákat, és magas hőfokon alaposan lepirítjuk. Míg pirulnak, finomra vágjuk a vöröshagymát, és ezt is hozzádobjuk, így pirítjuk tovább 3-4 percig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az 1 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprika, a csípős paszta, a Cayenne-bors, só, bors, és 2-3 perc alatt még odapörkölünk neki.
Ezután felöntjük az alaplével és az aprított paradicsommal. Hozzádobjuk a quinoát is, lefedjük, és addig főzzük közepes lángon, amíg a quinoa megpuhul, közben 3-4 percenként átkeverjük.
Mikor megfőtt a quinoa, mehet hozzá a többi fűszer, majd a pinto bab, és 5 perc alatt összerottyantjuk. Lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, majd natúr joghurttal és friss korianderrel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc
Még több fitt, csirkés kaja:
Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával
Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással
Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val