Karácsonyi desszertek

Mézeskalácsmuffin

Mézeskalács muffin
Mézeskalács muffin

Hozzávalók
120 ml
tej
115 g
vaj
50 g
juharszirup (vagy méz)
2 db
tojás
(S-es méretű)
100 g
kristálycukor
120 g
tejföl
55 ml
étolaj
300 g
finomliszt
3 g
szódabikarbóna
3 g
12 g
mézeskalács fűszerkeverék
A cukormázhoz
30 g
tojásfehérje
(1 db S-es méretű tojásból)
pár csepp citromlé
200 g
porcukor
(átszitált)
10 g
étkezési keményítő

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A muffinformát előkészítjük, használhatunk muffinpapírt vagy kivajazhatjuk a sütőformát.

  2. Felmelegítjük a tejet a vajjal és a juharsziruppal, addig, amíg a vaj el nem olvad. A tojásokat a kristálycukorral habbá verjük. A tejfölt és az olajat hozzákeverjük a tejes részhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A szárazanyagokat összekeverjük és a masszánk tetejére szitáljuk, majd óvatosan csomómentesre keverjük.

  3. Kiadagoljuk az előkészített sütőformába, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  4. Amikor kihűlt a muffin, elkészítjük a cukormázat. Mindent kimérünk egyben, és kézi habverővel vagy robotgéppel alaposan kikeverjük. Megkenjük vele a muffinok tetejét, és már ehetjük is.

www.streetkitchen.hu

Ha imádod a mézeskalács ízét, de nem szeretsz vele pepecselni, akkor ez a muffin a tökéletes választás! Puha, szaftos és abszolút hozza a karácsonyi vibe-ot.

A mézeskalács muffin receptje azok közé az édességek közé tartozik, amiket jó érzés elővenni decemberben. Fűszeres, puha és pont annyira édes, hogy jól essen egy kávé vagy tea mellé. Gyorsan összedobható, nem igényel különösebb előkészületet, mégis hozza azt az ízt, amire ilyenkor vágyunk.

Hozzávalók

12 muffinhoz
120 ml
tej
115 g
vaj
50 g
juharszirup (vagy méz)
2 db
tojás
(S-es méretű)
100 g
kristálycukor
120 g
tejföl
55 ml
étolaj
300 g
finomliszt
3 g
szódabikarbóna
3 g
12 g
mézeskalács fűszerkeverék
A cukormázhoz
30 g
tojásfehérje
(1 db S-es méretű tojásból)
pár csepp citromlé
200 g
porcukor
(átszitált)
10 g
étkezési keményítő

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A muffinformát előkészítjük, használhatunk muffinpapírt vagy kivajazhatjuk a sütőformát.

  2. Felmelegítjük a tejet a vajjal és a juharsziruppal, addig, amíg a vaj el nem olvad. A tojásokat a kristálycukorral habbá verjük. A tejfölt és az olajat hozzákeverjük a tejes részhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A szárazanyagokat összekeverjük és a masszánk tetejére szitáljuk, majd óvatosan csomómentesre keverjük.

  3. Kiadagoljuk az előkészített sütőformába, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  4. Amikor kihűlt a muffin, elkészítjük a cukormázat. Mindent kimérünk egyben, és kézi habverővel vagy robotgéppel alaposan kikeverjük. Megkenjük vele a muffinok tetejét, és már ehetjük is.

Mézeskalács muffin tálcán
Mézeskalács muffin (Fotó: Street Kitchen)

A muffinnak nagyon jól áll a mézeskalács fűszer, a krém pedig már csak hab a muffinon. :) Nem száraz, nem tömény, inkább egy laza süti, ami perfekt vendégváró, de persze, délutáni nasiként is nagyon jól működik.

Ha gyorsan készítenél egy ünnepi sütit, akkor ne habozz: pár alapanyag, egy keverőtál, és már mehet is a sütőbe — a végeredmény pedig egy olyan muffin, ami pillanatok alatt elfogy.

A mézeskalács muffin mellett van mézeskalácsos süti bőven, amitől tuti, hogy egyből megérkezik hozzád az ünnepi feeling!

Mézeskalácsos blondie

Fantasztikus mézeskalácstorta

Klasszikus mézeskalács

Ha tetszett a mézeskalács muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése