Olcsó ételek és receptek

Milánóispagetti

Milánói spagetti
Milánói spagetti

Hozzávalók
200 g
spagetti
200 g
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
pulykamellsonka
200 ml
sűrű paradicsomszósz
bors
1 tk
morzsolt oregánó
1 csipet
kristálycukor
100 g
trappista sajt

Elkészítés
  1. A milánói első lépéseként egy lábasban bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson javasoltak szerint, majd leszűrjük, de félreteszünk egy keveset a főzővízből.

  2. Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a vékonyra szeletelt gombát, hozzáadjuk az olajat, majd jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma és a vékonyra szeletelt fokhagyma. Ha kicsit már lepirult, mehet rá a csíkokra vágott sonka. 

  3. Ha a sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Adunk hozzá pár kanál tésztafőzővizet ízlés szerint, majd a főtt tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy tipik magyar étel, ami Olaszországot próbálja a menzák asztalára varázsolni. Ha engem kérdeztek, nekem abszolút a gyerekkoromat idézi, és sose mondanék nemet egy tál milánóira.

A milánói spagetti igazi menzás-éttermes kedvenc – szaftos, paradicsomos, spagettivel összeforgatva, reszelt sajttal a tetején, és már kész is az örök favorit.

Hozzávalók

2 főre
200 g
spagetti
200 g
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
pulykamellsonka
200 ml
sűrű paradicsomszósz
bors
1 tk
morzsolt oregánó
1 csipet
kristálycukor
100 g
trappista sajt

Elkészítés

  1. A milánói első lépéseként egy lábasban bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson javasoltak szerint, majd leszűrjük, de félreteszünk egy keveset a főzővízből.

  2. Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a vékonyra szeletelt gombát, hozzáadjuk az olajat, majd jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma és a vékonyra szeletelt fokhagyma. Ha kicsit már lepirult, mehet rá a csíkokra vágott sonka. 

  3. Ha a sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Adunk hozzá pár kanál tésztafőzővizet ízlés szerint, majd a főtt tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

Ha tetszett a Milánói spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept