Fantasztikus desszertek

Minipavlovabazsalikomoseperlekvárral

Mini pavlova bazsalikomos eperlekvárral

Hozzávalók
A pavlovához
8 db
tojásfehérje
160 g
cukor
2 csomag
vaníliás cukor
A lekvárhoz
2 kg
eper
(kb. 1,5 kg tisztítva)
2
kis maréknyi friss bazsalikom
0.5 db
citrom leve
500 g
befőzőcukor
A tejszínhabhoz
0.5 db
citrom leve
250 ml
habtejszín

Elkészítés

Az epres pavlova elkészítéséhez először a tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral egy gömb keverőtálban, vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett elkezdjük összemelegíteni, ameddig az 55 fokot el nem éri. Ez azért kell, hogy a cukor teljesen felolvadjon a tojásfehérjében. Ha ezzel megvagyunk, robotgéppel közepes erősségű fokozaton elkezdjük habosra verni a tojásfehérjét és kemény, de nem törős állagú habbá verjük. 

Egy habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire kis kosarakat formázunk belőle, majd 95 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 2 órára. Onnan lehet látni, hogy elkészült, hogy kellőképpen kiszáradt. Ezután nyitott sütőajtóval hagyjuk lehűlni a pavlovákat.

A lekvárhoz a tisztított epreket egy edénybe tesszük, melegíteni kezdjük és hagyjuk, hogy az eper elkezdjen megfonnyadni. Ha nem szeretitek az eperdarabokat a lekvárban, akkor nyugodtan vágjátok kisebb darabokra, viszont ha inkább darabosan szeretitek, nyugodtan hagyjátok akár egészben is az epret. Ha levet eresztett, és összeesett az eper, jöhet rá az apróra vágott bazsalikom, a citromlé és a cukor, majd 6-8 percig főzzük és mehetnek is az üvegekbe.

A citromos habhoz a habtejszínt felverjük, és a citrom kifacsart levét óvatosan hozzákeverjük. A kész pavlova kosarakba teszünk egyenként kb. egy evőkanál lekvárt, a tetejére egy kis tejszínhabot, majd jöhet rá még egy kis friss bazsalikom is. A pavlovákat simán el tudjátok készíteni előre, és bőven elég tálalás előtt megtölteni őket.

epres-pavlova
Epres pavlova (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő:

 

Pavlovából sosem elég!

Gyümölcsös pavlova tekercs

Csokis pavlova whiskey-s mogyoróvajas krémmel

Mézes-barackos mini pavlova

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Lekvárt nem csak kenyérre meg kalácsra lehet ám kenni. Használjátok bátran sütemények felturbózására, például egy alap pavlova is teljesen új élményt nyújt majd, ha egy ízletes lekvárral fel van dobva.

Hozzávalók

8 db mini pavlovához
A pavlovához
8 db
tojásfehérje
160 g
cukor
2 csomag
vaníliás cukor
A lekvárhoz
2 kg
eper
(kb. 1,5 kg tisztítva)
2
kis maréknyi friss bazsalikom
0.5 db
citrom leve
500 g
befőzőcukor
A tejszínhabhoz
0.5 db
citrom leve
250 ml
habtejszín

Az epres pavlova elkészítéséhez először a tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral egy gömb keverőtálban, vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett elkezdjük összemelegíteni, ameddig az 55 fokot el nem éri. Ez azért kell, hogy a cukor teljesen felolvadjon a tojásfehérjében. Ha ezzel megvagyunk, robotgéppel közepes erősségű fokozaton elkezdjük habosra verni a tojásfehérjét és kemény, de nem törős állagú habbá verjük. 

Egy habzsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire kis kosarakat formázunk belőle, majd 95 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 2 órára. Onnan lehet látni, hogy elkészült, hogy kellőképpen kiszáradt. Ezután nyitott sütőajtóval hagyjuk lehűlni a pavlovákat.

A lekvárhoz a tisztított epreket egy edénybe tesszük, melegíteni kezdjük és hagyjuk, hogy az eper elkezdjen megfonnyadni. Ha nem szeretitek az eperdarabokat a lekvárban, akkor nyugodtan vágjátok kisebb darabokra, viszont ha inkább darabosan szeretitek, nyugodtan hagyjátok akár egészben is az epret. Ha levet eresztett, és összeesett az eper, jöhet rá az apróra vágott bazsalikom, a citromlé és a cukor, majd 6-8 percig főzzük és mehetnek is az üvegekbe.

A citromos habhoz a habtejszínt felverjük, és a citrom kifacsart levét óvatosan hozzákeverjük. A kész pavlova kosarakba teszünk egyenként kb. egy evőkanál lekvárt, a tetejére egy kis tejszínhabot, majd jöhet rá még egy kis friss bazsalikom is. A pavlovákat simán el tudjátok készíteni előre, és bőven elég tálalás előtt megtölteni őket.

epres-pavlova
Epres pavlova (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő:

 

Pavlovából sosem elég!

Gyümölcsös pavlova tekercs

Csokis pavlova whiskey-s mogyoróvajas krémmel

Mézes-barackos mini pavlova

Ha tetszett a Mini pavlova bazsalikomos eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept