Édes falatok

Mofogasy,avagyamadagaszkáripalacsinta

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Hozzávalók
A palacsintaalaphoz
120 g
búzaliszt
90 g
rizsliszt
1 tk
porélesztő
415 ml
langyos víz
1 tk
kristálycukor
Az ízesítéshez
75 ml
sűrített tej
3 ek
kristálycukor
1 rúd
vanília
A sütéshez és a tálaláshoz
30 ml
étolaj
2 db
banán
4 ek
méz

Elkészítés

A kétféle lisztet, az élesztőt és a vizet a cukorral összekeverjük és langyos helyen, fóliával letakarva legalább 4, de inkább 8 órán át pihenni hagyjuk. Ha előző nap már bekeverjük az alapot, akkor pedig 1 óra után hűtőben pihentetjük másnapig. 

Elővesszük az alapunkat és ízesítjük a sűrített tejjel, a cukorral, a vanília kikapart magjával, és átdolgozzuk a tésztát. A palacsintasütő alját vékonyan kiolajozzuk, beleadagoljuk a masszát, és közepesen erős lángon 2-3 perc alatt megsütjük az egyik, majd közepes lángon 2 perc alatt a másik oldalát is. Tányérra szedjük a kész palacsintákat, a tetejét szeletelt banánnal díszítjük és megcsurgatjuk mézzel.

madagaszkari-palacsinta-mofo-gasy
Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Még több palacsintarecept a Street Kitchen oldaláról:

Dorayaki, a japán palacsinta

Amerikaipalacsinta-torta házi csokiszósszal

Vaníliapudinggal töltött diós palacsinta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Majdnem olyan, mint a mi palacsintánk, de mégsem. Kissé savanykásabb utóízzel bír ez a verzió, ami nagyon jól áll neki, hiszen a mézzel és a banánnal mindez ellensúlyozva van.

Hozzávalók

20 db mini palacsintához
A palacsintaalaphoz
120 g
búzaliszt
90 g
rizsliszt
1 tk
porélesztő
415 ml
langyos víz
1 tk
kristálycukor
Az ízesítéshez
75 ml
sűrített tej
3 ek
kristálycukor
1 rúd
vanília
A sütéshez és a tálaláshoz
30 ml
étolaj
2 db
banán
4 ek
méz

A kétféle lisztet, az élesztőt és a vizet a cukorral összekeverjük és langyos helyen, fóliával letakarva legalább 4, de inkább 8 órán át pihenni hagyjuk. Ha előző nap már bekeverjük az alapot, akkor pedig 1 óra után hűtőben pihentetjük másnapig. 

Elővesszük az alapunkat és ízesítjük a sűrített tejjel, a cukorral, a vanília kikapart magjával, és átdolgozzuk a tésztát. A palacsintasütő alját vékonyan kiolajozzuk, beleadagoljuk a masszát, és közepesen erős lángon 2-3 perc alatt megsütjük az egyik, majd közepes lángon 2 perc alatt a másik oldalát is. Tányérra szedjük a kész palacsintákat, a tetejét szeletelt banánnal díszítjük és megcsurgatjuk mézzel.

madagaszkari-palacsinta-mofo-gasy
Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Még több palacsintarecept a Street Kitchen oldaláról:

Dorayaki, a japán palacsinta

Amerikaipalacsinta-torta házi csokiszósszal

Vaníliapudinggal töltött diós palacsinta

Ha tetszett a Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept