Fantasztikus desszertek

Mogyorós-karamellás-csokiskuglóf

Mogyorós-karamellás-csokis kuglóf

Hozzávalók
A tésztához
4 db
tojás
180 g
porcukor
1 csipet
50 g
sótlan, pirított földimogyoró
100 ml
tej
10 g
sütőpor
100 ml
olaj
150 g
liszt
A forma kikenéséhez
vaj
liszt
A tetejére
120 g
cukor
150 ml
habtejszín
50 g
vaj
1 csipet
50 g
sótlan, pirított földimogyoró
30 g
étcsoki

Elkészítés

A csokis kuglóf tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a fehérjét a sóval kihabosítjuk. A mogyorót egy aprítógépben lezúzzuk. A sárgájához adunk minden hozzávalót a fehérje kivételével, csomómentesre dolgozzuk, majd egy spatulával belekeverjük a fehérjét is. 

Kivajazzuk, kilisztezzük a kuglófformát, és beleöntjük a tésztát. 150 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt megsütjük. 

A tetejére karamellt készítünk: egy lábasban aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, óvatosan belekeverjük a tejszínt, a vajat majd a sót. Nagyon sűrű szószt kell kapnunk. A mogyorót és a csokit apróra vágjuk. 

Ha megsült a kuglóf, kivesszük a formából, leöntjük a karamellel, megszórjuk csokival és mogyoróval, és már kínálhatjuk is.

mogyoros-karamellas-csokis-kuglof
  • Sütési idő: 75 perc
  • Hűtési idő: 30 perc
  • Összesen: 105 perc

Bár ez a kuglóf is ellenállhatatlan, emlékeztek még Lilla előző mogyorós-karamellás-csokis alkotására? Erre a babkára gondolunk, aminek a receptjét itt találjátok.

Még több fantasztikus, puha kuglóf recept az oldalról:

Áfonyás-joghurtos minikuglóf

Cukormentes kuglóf fehér csokis mázzal

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

www.streetkitchen.hu

Ez a kuglóf önmagában is elég édes és szaftos, nincs is szükség hozzá másra, csak pár éhes szájra!

Hozzávalók

1 15-20 cm átmérőjű formához
A tésztához
4 db
tojás
180 g
porcukor
1 csipet
50 g
sótlan, pirított földimogyoró
100 ml
tej
10 g
sütőpor
100 ml
olaj
150 g
liszt
A forma kikenéséhez
vaj
liszt
A tetejére
120 g
cukor
150 ml
habtejszín
50 g
vaj
1 csipet
50 g
sótlan, pirított földimogyoró
30 g
étcsoki

A csokis kuglóf tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a fehérjét a sóval kihabosítjuk. A mogyorót egy aprítógépben lezúzzuk. A sárgájához adunk minden hozzávalót a fehérje kivételével, csomómentesre dolgozzuk, majd egy spatulával belekeverjük a fehérjét is. 

Kivajazzuk, kilisztezzük a kuglófformát, és beleöntjük a tésztát. 150 fokra előmelegített sütőben 75 perc alatt megsütjük. 

A tetejére karamellt készítünk: egy lábasban aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, óvatosan belekeverjük a tejszínt, a vajat majd a sót. Nagyon sűrű szószt kell kapnunk. A mogyorót és a csokit apróra vágjuk. 

Ha megsült a kuglóf, kivesszük a formából, leöntjük a karamellel, megszórjuk csokival és mogyoróval, és már kínálhatjuk is.

mogyoros-karamellas-csokis-kuglof
  • Sütési idő: 75 perc
  • Hűtési idő: 30 perc
  • Összesen: 105 perc

Bár ez a kuglóf is ellenállhatatlan, emlékeztek még Lilla előző mogyorós-karamellás-csokis alkotására? Erre a babkára gondolunk, aminek a receptjét itt találjátok.

Még több fantasztikus, puha kuglóf recept az oldalról:

Áfonyás-joghurtos minikuglóf

Cukormentes kuglóf fehér csokis mázzal

Citromos-mákos kuglóf cukormázzal

Ha tetszett a mogyorós-karamellás-csokis kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése