Szendvicsek

Mozzarellávaltöltöttolaszburger

Mozzarellával töltött olasz burger

Hozzávalók
1 db
ciabatta
1 nagy csokor
bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
5 dkg
reszelt parmezán
10 dkg
tökmag
15 - 20 dkg
darált marhahús
25 g
mozzarella
3 db
aszaltparadicsom
2 marék
rukkola
1 db
lilahagyma
só, bors

Elkészítés

A bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, tökmagot, sót, borsot egy aprítógépben összezúzzuk. Nagy gombócokat formálunk a darált húsból és két réteg folpack közé tesszük, majd egy lábassal lenyomjuk. A kilapított hús közepére mozzarella darabokat helyezünk, majd ráhajtunk még egy kilapított húst és a széleit egy villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró, olajos serpenyőben megsütjük a töltött húspogácsák mindkét oldalát. A félbevágott, lepirított ciabatta alját megkenjük pestóval, majd aszalt paradicsomokat ültetünk rá. Teszünk rá egy adag rukkolát, egy húspogácsát, arra pár karika lilahagymát és pestóval megkent tetejével zárom. Egy sötét, bak sörrel tálaljuk.

img_1763.jpg

www.streetkitchen.hu

Az olasz konyha nem éppen a gyorskajáiról híres, de ha az olyan jellegzetes elemeit, mint a bazsalikomos pesztót, a mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot beletuszkoljátok egy hamburgerbe, akkor a végeredményben garantáltan nem fogtok csalódni. Íme Jani olasz burgere, amit próbáljatok ki báránnyal és borjúval is, meglátjátok szenzációs lesz.

Hozzávalók

1
1 db
ciabatta
1 nagy csokor
bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
5 dkg
reszelt parmezán
10 dkg
tökmag
15 - 20 dkg
darált marhahús
25 g
mozzarella
3 db
aszaltparadicsom
2 marék
rukkola
1 db
lilahagyma
só, bors

A bazsalikomot, fokhagymát, olívaolajat, reszelt parmezánt, tökmagot, sót, borsot egy aprítógépben összezúzzuk. Nagy gombócokat formálunk a darált húsból és két réteg folpack közé tesszük, majd egy lábassal lenyomjuk. A kilapított hús közepére mozzarella darabokat helyezünk, majd ráhajtunk még egy kilapított húst és a széleit egy villával összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró, olajos serpenyőben megsütjük a töltött húspogácsák mindkét oldalát. A félbevágott, lepirított ciabatta alját megkenjük pestóval, majd aszalt paradicsomokat ültetünk rá. Teszünk rá egy adag rukkolát, egy húspogácsát, arra pár karika lilahagymát és pestóval megkent tetejével zárom. Egy sötét, bak sörrel tálaljuk.

img_1763.jpg

Ha tetszett a mozzarellával töltött olasz burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése