Saláták

Mustárosszűzérmetárkonyos-zöldalmáslencsesalátával

Mustáros szűzérme tárkonyos-zöld almás lencsesalátával

Hozzávalók
4 - 5 ek
olívaolaj
1 ek
vaj
A húshoz
1 db
szűzérme
só, bors
2 ek
magos dijoni mustár
2 ek
olívaolaj
A lencsesalihoz
200 g
lencse
1 szál
zellerszár
1 db
savanykás zöld alma
1 csokor
tárkony
((kisebb))
só, bors
1 ek
fehérborecet

Elkészítés

A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, majd 2 evőkanál olívaolajon kb. 3-5 perc alatt aranybarnára kérgesítjük. Hozzádobjuk a vajat, még 1 percig pirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Mustáros szűzérme

A lencsét megfőzzük, majd összekeverjük a kockákra vágott zellerszárral, almával és az aprított tárkonnyal. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olívaolajat és a fehérborecetet, és a hús mellé kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Szilveszteri örök klasszikus egy langyos salátává formálva, isteni mustáros, porhanyós szűzérmével és egy kis különleges, belecsempészett tárkonyos ízvilággal? Igeeen!

Hozzávalók

2 főre
4 - 5 ek
olívaolaj
1 ek
vaj
A húshoz
1 db
szűzérme
só, bors
2 ek
magos dijoni mustár
2 ek
olívaolaj
A lencsesalihoz
200 g
lencse
1 szál
zellerszár
1 db
savanykás zöld alma
1 csokor
tárkony
((kisebb))
só, bors
1 ek
fehérborecet

A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, majd 2 evőkanál olívaolajon kb. 3-5 perc alatt aranybarnára kérgesítjük. Hozzádobjuk a vajat, még 1 percig pirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Mustáros szűzérme

A lencsét megfőzzük, majd összekeverjük a kockákra vágott zellerszárral, almával és az aprított tárkonnyal. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olívaolajat és a fehérborecetet, és a hús mellé kínáljuk.

Ha tetszett a Mustáros szűzérme tárkonyos-zöld almás lencsesalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept