Receptek

Nagyoncuccosmexikóikukoricakrémleves

Nagyon cuccos mexikói kukoricakrémleves

Hozzávalók
A leveshez
1 konzerv
csemegekukorica (285 g)
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
500 ml
víz
0.5 db
citrom/lime leve
3 ek
reszelt cheddar sajt
só, bors
cayenne bors
A levesbetéthez
1 db
csirkemell
0.5 tk
cayenne bors
0.5 tk
római kömény
1 csipet
fahéj
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
A tálaláshoz
1 ek
a pirított csemegekukoricából
1 ek
reszelt cheddar sajt
1 csipet
petrezselyem
tejföl
1 szelet
lime
1 szelet
jalapeno paprika
1 marék
tortilla chips
100 ml
tejszín

Elkészítés
A konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 230 fokos sütőbe tesszük grill fokozatra. Amíg pirul a kukorica, elkészítjük a levesbetétet: olajat hevítünk egy lábasban és beletesszük az előre felkockázott csirkemellet. Ezt is sózzuk, borsozzuk, valamint mehet rá a többi fűszer is (cayenne bors, római kömény, fahéj). 1 gerezd fokhagymát felszeletelünk, kicsit megsózzuk, majd a kés lapjával pépesítjük és ezt is a csirkéhez adjuk. Átkeverjük, hagyjuk hogy a csirke odapiruljon, majd ha elkészült,  félrerakjuk.
Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a durvára vágott vöröshagymát, hozzáadunk egy egész fokhagymát és elkeverjük. Kivesszük a sütőből a lepirított kukoricát és egy keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz. A többi kukoricát a lábasba öntjük és jól átforgatjuk az egészet. Mehet bele a tejszín, majd hozzáöntjük a vizet és leturmixoljuk az egészet. Ízlés szerint ekkor mehet még bele só, bors vagy cayenne bors és egy fél citrom leve. Végül beletesszük a reszelt sajtot és tálaljuk. Mehet rá a kukorica, a csirke, a felszeletelt jalapeno paprika, petrezselyem, egy kevés tejföl, egy szelet lime és egy marék tortilla chips.

www.streetkitchen.hu

Ha eddig azt gondoltátok, hogy ettetek már jó kukoricakrémlevest, akkor még nem próbáltátok ezt a receptet! Nagyon fűszeres, nagyon sajtos és krémes, na meg hogy teljesen meglegyen a mexikói ízvilág, még jalapeno és tortilla chips is került rá.

Hozzávalók

2 - 3 személyre
A leveshez
1 konzerv
csemegekukorica (285 g)
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
500 ml
víz
0.5 db
citrom/lime leve
3 ek
reszelt cheddar sajt
só, bors
cayenne bors
A levesbetéthez
1 db
csirkemell
0.5 tk
cayenne bors
0.5 tk
római kömény
1 csipet
fahéj
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
A tálaláshoz
1 ek
a pirított csemegekukoricából
1 ek
reszelt cheddar sajt
1 csipet
petrezselyem
tejföl
1 szelet
lime
1 szelet
jalapeno paprika
1 marék
tortilla chips
100 ml
tejszín
A konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 230 fokos sütőbe tesszük grill fokozatra. Amíg pirul a kukorica, elkészítjük a levesbetétet: olajat hevítünk egy lábasban és beletesszük az előre felkockázott csirkemellet. Ezt is sózzuk, borsozzuk, valamint mehet rá a többi fűszer is (cayenne bors, római kömény, fahéj). 1 gerezd fokhagymát felszeletelünk, kicsit megsózzuk, majd a kés lapjával pépesítjük és ezt is a csirkéhez adjuk. Átkeverjük, hagyjuk hogy a csirke odapiruljon, majd ha elkészült,  félrerakjuk.
Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a durvára vágott vöröshagymát, hozzáadunk egy egész fokhagymát és elkeverjük. Kivesszük a sütőből a lepirított kukoricát és egy keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz. A többi kukoricát a lábasba öntjük és jól átforgatjuk az egészet. Mehet bele a tejszín, majd hozzáöntjük a vizet és leturmixoljuk az egészet. Ízlés szerint ekkor mehet még bele só, bors vagy cayenne bors és egy fél citrom leve. Végül beletesszük a reszelt sajtot és tálaljuk. Mehet rá a kukorica, a csirke, a felszeletelt jalapeno paprika, petrezselyem, egy kevés tejföl, egy szelet lime és egy marék tortilla chips.

Ha tetszett a Nagyon cuccos mexikói kukoricakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept