Fantasztikus desszertek

Napóleon-szelet,amennyeikrémes

Napóleon-szelet, a mennyei krémes

Hozzávalók
A tésztához
3 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
4 ek
cukor
A krémhez
12 db
tojássárgája
60 g
keményítő
450 ml
tej
3 mk
vaníliaesszencia
180 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
450 ml
sűrített tej
100 g
vaj

Elkészítés

A Napóleon-szelet egy kellemesen ropogós és egyben krémes sütemény, elkészíteni kicsit időigényes, de megéri a várakozást.

A leveles tésztákat egyenként sütjük meg. Egy sütőpapíros tepsire rakunk egyet, megszórjuk cukorral, ráborítunk egy másik sütőpapírt, majd rárakunk nehezékként egy másik tepsit, hogy szép egyenletesen süljön. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 12-15 percre, majd ugyanígy megsütjük a többi lapot is.

A krémhez a tojássárgájákat és a keményítőt egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a vaníliaesszenciát és a porcukrot, belereszeljük egy citrom héját, és hozzáöntjük a sűrített tejet. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon 5-8 perc alatt besűrítjük a krémalapot, mintha pudingot készítenénk, majd belekeverjük a vajat, és hagyjuk langyosra hűlni.

A kihűlt tésztalapokat 3 részre vágjuk, így 9 db téglalap alakú tésztát kapunk. Ebből 7-et megtöltünk a krémmel, majd a maradék krémmel körbekenjük a süti tetejét és az oldalát is. A 2 megmaradt lapot késes aprítóban lezúzzuk, és ezzel szórjuk meg a süti tetejét, valamint az oldalát. 

Ahhoz, hogy összeérjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen a süti, érdemes 4-5 órán át vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tenni.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Krém elkészítése és hűtése: 40-45 perc
  • Összeállítás: 15-20 perc
  • Hűtés: 4-5 óra vagy 1 éjszaka
  • Összesen: 115-125 perc + hűtés
Napóleon-szelet
Napóleon-szelet (Fotó: Street Kitchen)

Krémesek a Street Kitchen oldaláról:

Franciakrémes

Házi krémes

Franciakrémes-pohárkrém

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A Napóleon-szelet gyakorlatilag egy krémesvariáció, ami kicsit inkább a francia mille feuille-re hasonlít, de mégis kicsit más. Több réteg tésztalap, lágy vaníliás krém. Házi készítésű tésztával is összedobható, de azért ez lényegesen megúszósabb változat.

Hozzávalók

6 - 8 szelet
A tésztához
3 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
4 ek
cukor
A krémhez
12 db
tojássárgája
60 g
keményítő
450 ml
tej
3 mk
vaníliaesszencia
180 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
450 ml
sűrített tej
100 g
vaj

A Napóleon-szelet egy kellemesen ropogós és egyben krémes sütemény, elkészíteni kicsit időigényes, de megéri a várakozást.

A leveles tésztákat egyenként sütjük meg. Egy sütőpapíros tepsire rakunk egyet, megszórjuk cukorral, ráborítunk egy másik sütőpapírt, majd rárakunk nehezékként egy másik tepsit, hogy szép egyenletesen süljön. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 12-15 percre, majd ugyanígy megsütjük a többi lapot is.

A krémhez a tojássárgájákat és a keményítőt egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a vaníliaesszenciát és a porcukrot, belereszeljük egy citrom héját, és hozzáöntjük a sűrített tejet. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon 5-8 perc alatt besűrítjük a krémalapot, mintha pudingot készítenénk, majd belekeverjük a vajat, és hagyjuk langyosra hűlni.

A kihűlt tésztalapokat 3 részre vágjuk, így 9 db téglalap alakú tésztát kapunk. Ebből 7-et megtöltünk a krémmel, majd a maradék krémmel körbekenjük a süti tetejét és az oldalát is. A 2 megmaradt lapot késes aprítóban lezúzzuk, és ezzel szórjuk meg a süti tetejét, valamint az oldalát. 

Ahhoz, hogy összeérjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen a süti, érdemes 4-5 órán át vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tenni.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Krém elkészítése és hűtése: 40-45 perc
  • Összeállítás: 15-20 perc
  • Hűtés: 4-5 óra vagy 1 éjszaka
  • Összesen: 115-125 perc + hűtés
Napóleon-szelet
Napóleon-szelet (Fotó: Street Kitchen)

Krémesek a Street Kitchen oldaláról:

Franciakrémes

Házi krémes

Franciakrémes-pohárkrém

Ha tetszett a Napóleon-szelet, a mennyei krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept