Húsételek

Nápolyimarhasülthagymávalésszalmaburgonyával

Nápolyi marha sült hagymával és szalmaburgonyával

Hozzávalók
800 g
tisztított marhalábszár
1 ek
kukoricaliszt
6 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 szál
angolzeller
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
8 gerezd
fokhagyma
80 ml
olívaolaj
1 ek
paradicsompüré
só, bors
6 db
babérlevél
1 ek
mustár
1 ek
kapribogyó
150 ml
fehérbor
500 ml
marhaalaplé
A körethez
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
finomliszt
1 kg
burgonya
bő étolaj a sütéshez

Elkészítés

A nápolyi marha elkészítéséhez először a húst nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és egy tálban összekeverjük a kukoricaliszttel. A vöröshagymát és az angolzellert felszeleteljük, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a fokhagymát is felaprítjuk.

Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, lepirítjuk benne a lisztezett húsdarabokat, aztán félretesszük. Ugyanebben az edényben elsőként a fokhagymát kezdjük pirítani, majd mikor jól megpirult, rádobjuk a paradicsompürét is, és együtt pirítjuk tovább közepes lángon. Hozzáadjuk a répát és az angolzellert, és mikor szárazra pirult, belezúdítjuk a vöröshagymát is. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, a mustárt és a kapribogyót. Átkeverjük és addig pároljuk, míg eltűnik alóla a folyadék, majd felöntjük a fehérborral és kiforraljuk. Hozzáadjuk az előpirított húsdarabokat és felöntjük az alaplével. Lefedve kb. 2,5 órán keresztül pároljuk, de ez az idő nagyban függ a hús minőségétől.

A körethez a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és összekeverjük a liszttel. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, majd felcsíkozzuk, és mindkettőt bő, forró olajban kisütjük. Először a burgonyát érdemes sütni, utána pedig a hagymát. Sütés után a hagymát és a krumplit is megsózzuk, és ezekkel tálaljuk a kész marharagut.

napolyi-marha-sult-hagymaval
Nápolyi marha sült hagymával és szalmaburgonyával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 4 óra 

Imádod az efféle marhaságokat? Akkor a nápolyi marha után javasoljuk még a következő recepteket is!

Vadas marha zsemlegombóccal

Marha csontleves házi metélttel

Marhanuggets sörös-hagymás dippel

www.streetkitchen.hu

Erről a receptről Lajos Nápolyban hallott, gondolta, nektek ne kelljen odáig elmenni érte, inkább megmutatja, hogyan készítsétek!

Hozzávalók

4 főre
800 g
tisztított marhalábszár
1 ek
kukoricaliszt
6 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 szál
angolzeller
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
8 gerezd
fokhagyma
80 ml
olívaolaj
1 ek
paradicsompüré
só, bors
6 db
babérlevél
1 ek
mustár
1 ek
kapribogyó
150 ml
fehérbor
500 ml
marhaalaplé
A körethez
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
finomliszt
1 kg
burgonya
bő étolaj a sütéshez

A nápolyi marha elkészítéséhez először a húst nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és egy tálban összekeverjük a kukoricaliszttel. A vöröshagymát és az angolzellert felszeleteljük, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a fokhagymát is felaprítjuk.

Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, lepirítjuk benne a lisztezett húsdarabokat, aztán félretesszük. Ugyanebben az edényben elsőként a fokhagymát kezdjük pirítani, majd mikor jól megpirult, rádobjuk a paradicsompürét is, és együtt pirítjuk tovább közepes lángon. Hozzáadjuk a répát és az angolzellert, és mikor szárazra pirult, belezúdítjuk a vöröshagymát is. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, a mustárt és a kapribogyót. Átkeverjük és addig pároljuk, míg eltűnik alóla a folyadék, majd felöntjük a fehérborral és kiforraljuk. Hozzáadjuk az előpirított húsdarabokat és felöntjük az alaplével. Lefedve kb. 2,5 órán keresztül pároljuk, de ez az idő nagyban függ a hús minőségétől.

A körethez a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és összekeverjük a liszttel. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, majd felcsíkozzuk, és mindkettőt bő, forró olajban kisütjük. Először a burgonyát érdemes sütni, utána pedig a hagymát. Sütés után a hagymát és a krumplit is megsózzuk, és ezekkel tálaljuk a kész marharagut.

napolyi-marha-sult-hagymaval
Nápolyi marha sült hagymával és szalmaburgonyával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 4 óra 

Imádod az efféle marhaságokat? Akkor a nápolyi marha után javasoljuk még a következő recepteket is!

Vadas marha zsemlegombóccal

Marha csontleves házi metélttel

Marhanuggets sörös-hagymás dippel

Ha tetszett a Nápolyi marha sült hagymával és szalmaburgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept