A nápolyi marha elkészítéséhez először a húst nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és egy tálban összekeverjük a kukoricaliszttel. A vöröshagymát és az angolzellert felszeleteljük, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a fokhagymát is felaprítjuk.
Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, lepirítjuk benne a lisztezett húsdarabokat, aztán félretesszük. Ugyanebben az edényben elsőként a fokhagymát kezdjük pirítani, majd mikor jól megpirult, rádobjuk a paradicsompürét is, és együtt pirítjuk tovább közepes lángon. Hozzáadjuk a répát és az angolzellert, és mikor szárazra pirult, belezúdítjuk a vöröshagymát is. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, a mustárt és a kapribogyót. Átkeverjük és addig pároljuk, míg eltűnik alóla a folyadék, majd felöntjük a fehérborral és kiforraljuk. Hozzáadjuk az előpirított húsdarabokat és felöntjük az alaplével. Lefedve kb. 2,5 órán keresztül pároljuk, de ez az idő nagyban függ a hús minőségétől.
A körethez a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és összekeverjük a liszttel. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, majd felcsíkozzuk, és mindkettőt bő, forró olajban kisütjük. Először a burgonyát érdemes sütni, utána pedig a hagymát. Sütés után a hagymát és a krumplit is megsózzuk, és ezekkel tálaljuk a kész marharagut.

- Elkészítési idő: kb. 4 óra