Street Kitchen

Narancsoskacsáspirítotttészta

Narancsos kacsás pirított tészta

Hozzávalók
A kacsához
1 db
egész kacsamell
1 db
narancs leve és reszelt héja
4 ek
szójaszósz
4 ek
teriyaki szósz
1 ek
tamarindpaszta
1 gerezd
fokhagyma
A tésztához
250 g
linguine
1 fej
hagyma
1 db
piros chilipaprika
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
1 db
kápia paprika
2 szál
sárgarépa
0.5 fej
brokkoli
200 g
fagyasztott zöldbab
1 marék
mungóbabcsíra
A tésztaszószhoz
2 ek
szójaszósz
2 ek
teriyaki szósz
2 tk
barna cukor
2 tk
tamarindpaszta
1 ek
lime-lé

Elkészítés

A kacsás tészta elkészítéséhez a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. 

A kacsamellet bepácoljuk. Ehhez beirdaljuk a bőrét, majd összekeverjük a narancs levét és héját, a szójaszószt, a teriyaki szószt, a tamarindpasztát, valamint a zúzott fokhagymát, és a húst kb. 30 percig ebben a keverékben hagyjuk állni. Ha letelt az idő, kivesszük a kacsamellet a pácból, majd a fagyasztóba tesszük 30 percre, így könnyebben tudjuk majd szeletelni. Kivéve a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, és ráöntjük a páclevet.

A zöldségeket előkészítjük: a hagymát és a chilit felszeleteljük, a fokhagymát apróra, a gyömbért, a paprikát és a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira tépkedjük. A tésztaszósz hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.

Egy magas falú serpenyőt felmelegítünk, és hirtelen, 2-3 perc alatt megpirítjuk benne a húst, amit aztán kiszedünk egy tálba.

A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a chilit és a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát, a hagymát és a zöldbabot, 2 perc pirítás után pedig mehet rá a brokkoli és a sárgarépa. Szintén 2 perc múlva a paprika. Hozzáadjuk a tésztát és a húst, majd nagy lángon kicsit lepirítjuk. Végül ráöntjük a tésztaszószt, belekeverjük a mungóbabcsírát, és kész.

narancsos-kacsas-piritott-teszta
Narancsos kacsás pirított tészta
  • Előkészítési idő: 80 perc
  • Elkészítési idő: kb. 10 perc
  • Összesen: kb. 90 perc

www.streetkitchen.hu

Karácsonykor sokszor kerül kacsa az asztalra, amit legtöbbször egy kis naranccsal és rozmaringgal ízesítünk. Innen jött az ötlet, hogy miért ne csinálhatnánk a narancsos kacsával most egy ázsiai tésztát? Simán! Abszolút megállja a helyét a karácsonyi asztalon.

Hozzávalók

4 főre
A kacsához
1 db
egész kacsamell
1 db
narancs leve és reszelt héja
4 ek
szójaszósz
4 ek
teriyaki szósz
1 ek
tamarindpaszta
1 gerezd
fokhagyma
A tésztához
250 g
linguine
1 fej
hagyma
1 db
piros chilipaprika
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
1 db
kápia paprika
2 szál
sárgarépa
0.5 fej
brokkoli
200 g
fagyasztott zöldbab
1 marék
mungóbabcsíra
A tésztaszószhoz
2 ek
szójaszósz
2 ek
teriyaki szósz
2 tk
barna cukor
2 tk
tamarindpaszta
1 ek
lime-lé

A kacsás tészta elkészítéséhez a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. 

A kacsamellet bepácoljuk. Ehhez beirdaljuk a bőrét, majd összekeverjük a narancs levét és héját, a szójaszószt, a teriyaki szószt, a tamarindpasztát, valamint a zúzott fokhagymát, és a húst kb. 30 percig ebben a keverékben hagyjuk állni. Ha letelt az idő, kivesszük a kacsamellet a pácból, majd a fagyasztóba tesszük 30 percre, így könnyebben tudjuk majd szeletelni. Kivéve a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, és ráöntjük a páclevet.

A zöldségeket előkészítjük: a hagymát és a chilit felszeleteljük, a fokhagymát apróra, a gyömbért, a paprikát és a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira tépkedjük. A tésztaszósz hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.

Egy magas falú serpenyőt felmelegítünk, és hirtelen, 2-3 perc alatt megpirítjuk benne a húst, amit aztán kiszedünk egy tálba.

A visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani a chilit és a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát, a hagymát és a zöldbabot, 2 perc pirítás után pedig mehet rá a brokkoli és a sárgarépa. Szintén 2 perc múlva a paprika. Hozzáadjuk a tésztát és a húst, majd nagy lángon kicsit lepirítjuk. Végül ráöntjük a tésztaszószt, belekeverjük a mungóbabcsírát, és kész.

narancsos-kacsas-piritott-teszta
Narancsos kacsás pirított tészta
  • Előkészítési idő: 80 perc
  • Elkészítési idő: kb. 10 perc
  • Összesen: kb. 90 perc

Ha tetszett a narancsos kacsás pirított tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése