Megúszós sütik

Narancsos-olívaolajospiskóta

Narancsos-olívaolajos piskóta

Hozzávalók
4 db
tojás
155 g
cukor
2 db
narancs
125 ml
extra szűz olívaolaj
110 g
liszt
10 g
keményítő
85 g
mandulaliszt
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Kicsit piskóta jellegű süti, szóval akár lekvárral vagy valamilyen öntettel is csodálatos lesz, de önmagában is simán megállja a helyét ez a narancsos piskóta, a maga szaftosságával, könnyedségével.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgájákat is kihabosítjuk a cukor másik felével, majd belekeverjük a narancsok időközben lereszelt héját és kifacsart levét is. Mehet a sárgájás keverékhez az olívaolaj is. 

A lisztet egy harmadik tálban összekeverjük a keményítővel és a mandulaliszttel. Ezután a lisztes részt elkeverjük a tojássárgájással, majd fellazítjuk a fehérje felével. Végül óvatos mozdulatokkal belekeverjük a fehérje másik felét is, és sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 

175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk 35-40 percre, majd hagyjuk langyosra hűlni, és csak ezután vesszük ki a formából. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a piskótát porcukorral megszórva, esetleg lekvárral megkenve tálaljuk.

narancsos piskóta
Narancsos-olívaolajos piskóta

Még több narancsos süti az oldalunkról:

Csokis-narancsos hercegnő szelet

Narancsos szelet

Narancsos-marcipános csigák

www.streetkitchen.hu

Vannak olyan sütik, amelyekhez nem kell semmiféle krém, semmi hab vagy éppen szirup, mégis nagyon szuperek. Ez a narancsos piskóta pont olyan.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
4 db
tojás
155 g
cukor
2 db
narancs
125 ml
extra szűz olívaolaj
110 g
liszt
10 g
keményítő
85 g
mandulaliszt
porcukor a szóráshoz

Kicsit piskóta jellegű süti, szóval akár lekvárral vagy valamilyen öntettel is csodálatos lesz, de önmagában is simán megállja a helyét ez a narancsos piskóta, a maga szaftosságával, könnyedségével.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgájákat is kihabosítjuk a cukor másik felével, majd belekeverjük a narancsok időközben lereszelt héját és kifacsart levét is. Mehet a sárgájás keverékhez az olívaolaj is. 

A lisztet egy harmadik tálban összekeverjük a keményítővel és a mandulaliszttel. Ezután a lisztes részt elkeverjük a tojássárgájással, majd fellazítjuk a fehérje felével. Végül óvatos mozdulatokkal belekeverjük a fehérje másik felét is, és sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 

175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe toljuk 35-40 percre, majd hagyjuk langyosra hűlni, és csak ezután vesszük ki a formából. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a piskótát porcukorral megszórva, esetleg lekvárral megkenve tálaljuk.

narancsos piskóta
Narancsos-olívaolajos piskóta

Még több narancsos süti az oldalunkról:

Csokis-narancsos hercegnő szelet

Narancsos szelet

Narancsos-marcipános csigák

Ha tetszett a Narancsos-olívaolajos piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept