A túrót aprítógépben vagy villával krémesre törjük. Hozzákeverjük a riszszirupot, a tejfölt, a citrom és narancs reszelt héját és a tejszínt. Alaposan elkeverjük.
A zabkekszet egy jól záródó zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük. A zabkekszmorzsa egy részét a poharakba rakjuk, erre jön a krém, majd díszítésnek még egy kevés morzsa és pár szem kandírozott gyümölcs kerülhet a desszert tetejére.
Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel (Fotó: Street Kitchen)
A nyári, frissítő túrókrém téliesített verziója, ami még egészségesnek is mondható, hiszen a túró miatt magas a fehérjetartalma, ha pedig nem agyoncukrozott zabkekszet választotok, akkor a cukortartalma sem fog az egekbe szökni.
Hozzávalók
2 főre
300 g
túró
100 g
rizsszirup
60 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja
140 g
zabkeksz
pár db kandírozott narancs- vagy citromhéj
100 ml
habtejszín
A túrót aprítógépben vagy villával krémesre törjük. Hozzákeverjük a riszszirupot, a tejfölt, a citrom és narancs reszelt héját és a tejszínt. Alaposan elkeverjük.
A zabkekszet egy jól záródó zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük. A zabkekszmorzsa egy részét a poharakba rakjuk, erre jön a krém, majd díszítésnek még egy kevés morzsa és pár szem kandírozott gyümölcs kerülhet a desszert tetejére.
Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel (Fotó: Street Kitchen)
Ha tetszett a Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!