Krumplis ételek

Németkrumplisalátabaconnel

Német krumplisaláta baconnel
Német krumplisaláta baconnel

Hozzávalók
1 ek
2 ek
kristálycukor
2 ek
10%-os ételecet
A salátához
800 g
burgonya
200 g
bacon
2 fej
lila hagyma
(70 g/fej)
2 ek
almaecet
1 ek
mustár
bors
1 tk
kristálycukor
A tálaláshoz
friss petrezselyem

Elkészítés
  1. A burgonyát kockákra vágjuk és sós, cukros, ecetes vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

  2. A bacont kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben ropogósra sütjük, a zsírját pedig félretesszük.

  3. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk és a még meleg burgonyára szórjuk.

  4. Egy kis tálban összekeverjük a bacon zsírját, az almaecetet, a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot, majd ezzel az öntettel meglocsoljuk a burgonyát.

  5. Óvatosan összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a pirított bacont, és apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a saláta nem az a „fitneszes, csak egy falatot eszem” típus. Ez az a fajta, amiből mindenki kétszer szed, mert a meleg burgonya, a ropogós bacon és az ecetes-mustáros öntet együtt egyszerűen ellenállhatatlan. Ráadásul 35 perc alatt készen van, ami pont elég idő arra, hogy megigyunk egy sört, és elhiggyük, hogy Németországban vagyunk.

A német krumplisaláta baconnel az egyik legjobb bizonyítéka annak, hogy az egyszerű alapanyagokból is ki lehet hozni valami elképesztően finomat. Nincs benne majonéz, mégis krémes, laktató és karakteres – pont az a fajta saláta, ami simán elmegy köretnek, de egy szelet friss kenyérrel önmagában is teljes fogás.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
2 ek
kristálycukor
2 ek
10%-os ételecet
A salátához
800 g
burgonya
200 g
bacon
2 fej
lila hagyma
(70 g/fej)
2 ek
almaecet
1 ek
mustár
bors
1 tk
kristálycukor
A tálaláshoz
friss petrezselyem

Elkészítés

  1. A burgonyát kockákra vágjuk és sós, cukros, ecetes vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

  2. A bacont kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben ropogósra sütjük, a zsírját pedig félretesszük.

  3. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk és a még meleg burgonyára szórjuk.

  4. Egy kis tálban összekeverjük a bacon zsírját, az almaecetet, a mustárt, a sót, a borsot és a cukrot, majd ezzel az öntettel meglocsoljuk a burgonyát.

  5. Óvatosan összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a pirított bacont, és apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.

nemet-krumplisalata-baconnel-4
Német krumplisaláta baconnel (Fotó: Street Kitchen)

Ez a saláta igazi bajor hangulatot varázsol az asztalra: a bacon ropogós darabjai, a hagyma enyhe édessége és az ecetes alap savanykás frissessége tökéletes harmóniát alkot. Ha egyszer megkóstolod, többé nem akarsz másik krumplisalátát enni.

A német krumplisaláta egy igazi, hűvös estékre való kaja, amitől tuti, hogy kellemesen el fogsz telni. Ez az étel az egyszerűségétől zseniális – semmi felhajtás, csak egy laktató saláta, amit hétköznap és hétvégén is jó kanalazni.

A német krumplisaláta baconnel oltári jó, de ha más krumplisalátákat is kipróbálnál, itt van még három recept!

Lilahagymás-majonézes krumplisaláta

Almás krumplisaláta

Őrségi tökmagolajos krumplisaláta

Ha tetszett a német krumplisaláta baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése