Vegetáriánus ételek

Olaszvegatöltöttpadlizsán

Olasz vega töltött padlizsán

Hozzávalók
A padlizsánhoz
2 db
padlizsán
olívaolaj
só, bors
2 db
krumpli
1
kis darab parmezán
1 csokor
friss petrezselyem
1 csomag
mozzarella
1 zacskó
friss rukkola
A marinara szószhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 csokor
friss bazsalikom
150 ml
víz

Elkészítés

A marinara szószhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, mehet bele a bazsalikom, és 10 percet rotyogtatjuk, közben előkészítjük a padlizsánt.

A padlizsánokat elfelezzük, a belsejüket beirdaljuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul. Kiszedjük a belsejét.

Egy serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott krumplit, erre jöhet a marinara szósz és a padlizsán kikapart belseje. 10 percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt is. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, és visszatöltjük a padlizsánokba. Rátépkedjük a mozzarellát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt. Friss rukkolával tálaljuk.

Olasz vega töltött padlizsán

www.streetkitchen.hu

Szupergyors és tényleg nagyon egyszerű kaja, ráadásul elég pénztárcabarát is! Akinek hiányozna belőle a hús, pár szelet bacon pirításával kezdje a szószt, és akkor az ő kedvükre is tettünk!

Hozzávalók

4 adaghoz
A padlizsánhoz
2 db
padlizsán
olívaolaj
só, bors
2 db
krumpli
1
kis darab parmezán
1 csokor
friss petrezselyem
1 csomag
mozzarella
1 zacskó
friss rukkola
A marinara szószhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 csokor
friss bazsalikom
150 ml
víz

A marinara szószhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, mehet bele a bazsalikom, és 10 percet rotyogtatjuk, közben előkészítjük a padlizsánt.

A padlizsánokat elfelezzük, a belsejüket beirdaljuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul. Kiszedjük a belsejét.

Egy serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott krumplit, erre jöhet a marinara szósz és a padlizsán kikapart belseje. 10 percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a parmezánt is. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, és visszatöltjük a padlizsánokba. Rátépkedjük a mozzarellát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt. Friss rukkolával tálaljuk.

Olasz vega töltött padlizsán

Ha tetszett az Olasz vega töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept