Street Kitchen

Omlóspulykacombklassziksültburgonyával

Omlós pulykacomb klasszik sült burgonyával

Hozzávalók
6 ek
vaj
1 kg
pulykacombfilé
só, bors
12 gerezd
fokhagyma
4 ág
rozmaring
200 ml
sör
4 ek
olívaolaj
800 g
burgonya
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)

Elkészítés

Az omlós pulykacombhoz a husit beirdaljuk, alaposan megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalát és belemasszírozzuk a fűszereket. A beirdalt résekbe félbevágott fokhagymákat tűzdelünk és mellé rozmaringágakat is teszünk. 

A befűszerezett, kicsontozott pulykacombot egy jénaiba rakjuk, meglocsoljuk sörrel, és mehet rá egy nagyobb löttyintésnyi olívaolaj is. 140 fokon, lefedve 2 és fél óráig sütjük. Ez azért fontos, mert ha alacsony fokon sütjük hosszabb ideig, a hús szaftosabb marad. A szaftosság megtartásában nagyon sokat segít a sör által kialakult gőz is a jénaiban. 40-50 percenként levesszük a jénai tetejét, rakunk egy-két evőkanálnyi vajat a pulykacombra és kicsit meglocsoljuk a sörös páccal.

A burgonyákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 4-5 perc alatt előfőzzük a burgonyagerezdeket, majd leszűrjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Alaposan besózzuk, borsozzuk, mellérakjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát, meglocsoljuk olívaolajjal és az egészet összeforgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, ahol kb. 15 percig sütjük. 

Mikor letelt a pulyka sütési ideje, kivesszük a jénaiból és az előfőzött, elősütött burgonyák tetejére helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a sörös marináddal, amiben sült, és a hús tetejére rakunk még egy kisebb adag vajat. Mehet is egy 180 fokos sütőbe további 20-25 percre, amíg a burgonyák szép pirosra sülnek, és tálalhatjuk is az ünnepi asztalra.

  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 3 óra
omlós pulykacomb
Omlós pulykacomb klasszik sült burgonyával

Még több szaftos pulyka:

Pulykás-gombás-krumplis chowder

Pulyka Stroganoff módra

Diós, fetával töltött pulykacomb

www.streetkitchen.hu

Ha valamire megéri várni, amíg készül, akkor az ez a sörös pulykacomb klasszik, ropogós sült burgonyával! Nagyon omlós és pénztárcabarát recept.

Hozzávalók

4 főre
6 ek
vaj
1 kg
pulykacombfilé
só, bors
12 gerezd
fokhagyma
4 ág
rozmaring
200 ml
sör
4 ek
olívaolaj
800 g
burgonya
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)

Az omlós pulykacombhoz a husit beirdaljuk, alaposan megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalát és belemasszírozzuk a fűszereket. A beirdalt résekbe félbevágott fokhagymákat tűzdelünk és mellé rozmaringágakat is teszünk. 

A befűszerezett, kicsontozott pulykacombot egy jénaiba rakjuk, meglocsoljuk sörrel, és mehet rá egy nagyobb löttyintésnyi olívaolaj is. 140 fokon, lefedve 2 és fél óráig sütjük. Ez azért fontos, mert ha alacsony fokon sütjük hosszabb ideig, a hús szaftosabb marad. A szaftosság megtartásában nagyon sokat segít a sör által kialakult gőz is a jénaiban. 40-50 percenként levesszük a jénai tetejét, rakunk egy-két evőkanálnyi vajat a pulykacombra és kicsit meglocsoljuk a sörös páccal.

A burgonyákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 4-5 perc alatt előfőzzük a burgonyagerezdeket, majd leszűrjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Alaposan besózzuk, borsozzuk, mellérakjuk a gerezdekre vágott vöröshagymát, meglocsoljuk olívaolajjal és az egészet összeforgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, ahol kb. 15 percig sütjük. 

Mikor letelt a pulyka sütési ideje, kivesszük a jénaiból és az előfőzött, elősütött burgonyák tetejére helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a sörös marináddal, amiben sült, és a hús tetejére rakunk még egy kisebb adag vajat. Mehet is egy 180 fokos sütőbe további 20-25 percre, amíg a burgonyák szép pirosra sülnek, és tálalhatjuk is az ünnepi asztalra.

  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 3 óra
omlós pulykacomb
Omlós pulykacomb klasszik sült burgonyával

Még több szaftos pulyka:

Pulykás-gombás-krumplis chowder

Pulyka Stroganoff módra

Diós, fetával töltött pulykacomb

Ha tetszett az Omlós pulykacomb klasszik sült burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept