Az őszi zöldségcurry elkészítéséhez először is egy lábosban közepes lángon olajat hevítünk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a reszelt gyömbért, pirítjuk pár percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma, a currypaszta és a currypor. Elkeverjük, és további 1-2 percig főzzük, hogy kibővüljenek az ízek.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és pár percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul és levet enged. Ezután mehet bele az 1 cm-es kockákra vágott édesburgonya és a rózsáira szedett karfiol, amikkel még alaposan lepirítjuk az alapot. Jól összekeverjük a curryszósszal, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi az alapanyagokat ellepi. Lefedjük a lábast, és hagyjuk főni, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
Hozzáadjuk a csicseriborsót és a fagyasztott spenótot, és felöntjük a kókusztejszínnel. Jól összekeverjük, majd közepes lángon még 10 percig főzzük, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a lime kifacsart levével, valamint a chiliporral.
Tálaláskor a rizst tányérokra szedjük, és arra merünk a curryből. Friss lime-gerezdekkel és korianderlevelekkel díszítjük.

- Elkészítési idő: 45 perc