Brutális kaják

Pacalpörkölt,mertPacalForever!

Pacalpörkölt, mert Pacal Forever!

Hozzávalók
50 g
füstölt szalonna
1 ek
sertészsír
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
2 tk
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
3 db
babérlevél
500 g
pacal (felcsíkozott, előfőzött)
só, bors

Elkészítés
A pacalpörkölt elkészítéséhez sertészsíron a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Jöhet rá a felezett paprika és paradicsom, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel és beledobjuk a babérleveleket is. Addig főzzük a pörköltalapot, míg a paprika és a paradicsom szétfő, a vizet folyamatosan pótoljuk közben.
pacalpörkölt
Ezután hozzáadjuk a pacalt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen nem lepi el, majd ha felforrt, alacsony lángon főzzük, 2-2,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul, a folyadékot pótolva, néha megkeverve. Főtt burgonyával tálaljuk.   [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Pacalpörkölt[/caption]Ha tetszett a pacalpörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Mindig is az volt a szerkesztőség fő mondata, hogy PACAL FOREVER! Így most hűen a nevünkhöz, elkészítettük a klasszikus magyar pacalpörit, amire valóban igaz, hogy aki szereti az nagyon szereti, viszont legalább ugyanannyian vannak akik irtóznak tőle. :D

Hozzávalók

2 - 4 főre
50 g
füstölt szalonna
1 ek
sertészsír
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
2 tk
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
3 db
babérlevél
500 g
pacal (felcsíkozott, előfőzött)
só, bors
A pacalpörkölt elkészítéséhez sertészsíron a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Jöhet rá a felezett paprika és paradicsom, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel és beledobjuk a babérleveleket is. Addig főzzük a pörköltalapot, míg a paprika és a paradicsom szétfő, a vizet folyamatosan pótoljuk közben.
pacalpörkölt
Ezután hozzáadjuk a pacalt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen nem lepi el, majd ha felforrt, alacsony lángon főzzük, 2-2,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul, a folyadékot pótolva, néha megkeverve. Főtt burgonyával tálaljuk.   [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Pacalpörkölt[/caption]Ha tetszett a pacalpörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Pacalpörkölt, mert Pacal Forever! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept