A csirkemellfiléket először félbevágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A fokhagymát belenyomjuk 100 ml tejbe, és ebbe a fokhagymás tejbe helyezzük a hússzeleteket fél órára, hogy ázzanak egy kicsit, és átvegyék a fokhagyma ízét.
Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat felütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a fűszerpaprikát. Belekeverjük a lisztet, a maradék 100 ml tejet, a reszelt sajt felét, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet, hogy egy sűrű, ízletes masszát kapjunk.
A hússzeleteket kivesszük a tejből, hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk őket. Ezután alaposan megmártjuk a sajtos panírban, hogy mindenhol jól befedje a húst.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, és közepes lángon aranybarnára sütjük a hússzeleteket. Sütés után a még forró hússzeleteket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, hőálló tálba tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben további 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, és még ízletesebb legyen.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Palermóicsirkemell
A fokhagymás tejben pácolt, majd reszelt sajttal gazdagon panírozott csirkemell belül szaftos, kívül ropogós lesz, így minden bizonnyal varázsol egy kis mediterrán hangulatot az asztalra!
A palermói csirkemell egy igazi mediterrán hangulatú fogás: a fokhagymás tejben pácolt hús extra szaftos lesz, a sajtos panír pedig brutál ropogósra sül. A végén még egy adag olvadt sajtot is kap, amitől az egész étel olyan, mintha egy szicíliai nonna főzte volna. Könnyen elkészíthető, mégis különleges – hétköznapi vacsorának is szuper, de vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók
A panírozáshoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A csirkemellfiléket először félbevágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A fokhagymát belenyomjuk 100 ml tejbe, és ebbe a fokhagymás tejbe helyezzük a hússzeleteket fél órára, hogy ázzanak egy kicsit, és átvegyék a fokhagyma ízét.
Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat felütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a fűszerpaprikát. Belekeverjük a lisztet, a maradék 100 ml tejet, a reszelt sajt felét, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet, hogy egy sűrű, ízletes masszát kapjunk.
A hússzeleteket kivesszük a tejből, hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk őket. Ezután alaposan megmártjuk a sajtos panírban, hogy mindenhol jól befedje a húst.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, és közepes lángon aranybarnára sütjük a hússzeleteket. Sütés után a még forró hússzeleteket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, hőálló tálba tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben további 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, és még ízletesebb legyen.
Főtt rizzsel tálaljuk.

Hasznos tudnivalók
Pác: a tej és fokhagyma párosa nemcsak omlósabbá teszi a húst, de kellemes aromát is ad neki – megéri kivárni a pihentetést.
Panír: a sajt a panírmasszában és a tetején is szerepel – így lesz igazán gazdag és ízgazdag a végeredmény.
Sütés: ne túl magas lángon süsd, hogy ne csak kívül legyen kész – és persze ne szívja meg magát olajjal.
Sajt: a legjobb, ha jól olvadó fajtát választasz, például edamit vagy trappistát.
Tálalás: főtt rizs mellé saláta, grillezett zöldség vagy akár egy mediterrán joghurtos mártogatós is mehet.
A palermói csirkemell tökéletes példa arra, hogy kis extra odafigyeléssel a legegyszerűbb alapanyagokból is lehet valami egészen különlegeset varázsolni. Még több rántott csirke:
Ha tetszett a Palermói csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!