Csirkemell receptek

Palermóicsirkemell

Palermói csirkemell
Palermói csirkemell rizzsel

Hozzávalók
2 db
csirkemellfilé
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
tej
4 db
tojás
bors
1 tk
fűszerpaprika
2 ek
finomliszt
200 g
reszelt sajt
1 csokor
petrezselyemzöld
300 ml
étolaj a sütéshez
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés
  1. A csirkemellfiléket először félbevágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A fokhagymát belenyomjuk 100 ml tejbe, és ebbe a fokhagymás tejbe helyezzük a hússzeleteket fél órára, hogy ázzanak egy kicsit, és átvegyék a fokhagyma ízét.

  2. Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat felütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a fűszerpaprikát. Belekeverjük a lisztet, a maradék 100 ml tejet, a reszelt sajt felét, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet, hogy egy sűrű, ízletes masszát kapjunk.

  3. A hússzeleteket kivesszük a tejből, hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk őket. Ezután alaposan megmártjuk a sajtos panírban, hogy mindenhol jól befedje a húst.

  4. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és közepes lángon aranybarnára sütjük a hússzeleteket. Sütés után a még forró hússzeleteket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, hőálló tálba tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben további 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, és még ízletesebb legyen.

  5. Főtt rizzsel tálaljuk.


www.streetkitchen.hu

A fokhagymás tejben pácolt, majd reszelt sajttal gazdagon panírozott csirkemell belül szaftos, kívül ropogós lesz, így minden bizonnyal varázsol egy kis mediterrán hangulatot az asztalra!

A palermói csirkemell egy igazi mediterrán hangulatú fogás: a fokhagymás tejben pácolt hús extra szaftos lesz, a sajtos panír pedig brutál ropogósra sül. A végén még egy adag olvadt sajtot is kap, amitől az egész étel olyan, mintha egy szicíliai nonna főzte volna. Könnyen elkészíthető, mégis különleges – hétköznapi vacsorának is szuper, de vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók

4 főre
2 db
csirkemellfilé
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
tej
4 db
tojás
bors
1 tk
fűszerpaprika
2 ek
finomliszt
200 g
reszelt sajt
1 csokor
petrezselyemzöld
300 ml
étolaj a sütéshez
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket először félbevágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A fokhagymát belenyomjuk 100 ml tejbe, és ebbe a fokhagymás tejbe helyezzük a hússzeleteket fél órára, hogy ázzanak egy kicsit, és átvegyék a fokhagyma ízét.

  2. Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat felütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a fűszerpaprikát. Belekeverjük a lisztet, a maradék 100 ml tejet, a reszelt sajt felét, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet, hogy egy sűrű, ízletes masszát kapjunk.

  3. A hússzeleteket kivesszük a tejből, hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk őket. Ezután alaposan megmártjuk a sajtos panírban, hogy mindenhol jól befedje a húst.

  4. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és közepes lángon aranybarnára sütjük a hússzeleteket. Sütés után a még forró hússzeleteket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, hőálló tálba tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben további 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, és még ízletesebb legyen.

  5. Főtt rizzsel tálaljuk.


Palermói csirkemell rizzsel
Palermói csirkemell rizzsel (Fotó: Street Kitchen)

Hasznos tudnivalók

  • Pác: a tej és fokhagyma párosa nemcsak omlósabbá teszi a húst, de kellemes aromát is ad neki – megéri kivárni a pihentetést.

  • Panír: a sajt a panírmasszában és a tetején is szerepel – így lesz igazán gazdag és ízgazdag a végeredmény.

  • Sütés: ne túl magas lángon süsd, hogy ne csak kívül legyen kész – és persze ne szívja meg magát olajjal.

  • Sajt: a legjobb, ha jól olvadó fajtát választasz, például edamit vagy trappistát.

  • Tálalás: főtt rizs mellé saláta, grillezett zöldség vagy akár egy mediterrán joghurtos mártogatós is mehet.

A palermói csirkemell tökéletes példa arra, hogy kis extra odafigyeléssel a legegyszerűbb alapanyagokból is lehet valami egészen különlegeset varázsolni. Még több rántott csirke:

Csirkemell krumplibundában

Kínai retró rántott csirke

Sütőben sült rántott csirke

Ha tetszett a Palermói csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept