Így készül a paprikás-krumplis tészta.
A zsírt egy lábasban felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös és fokhagymát, a köményt és a babérlevelet, majd közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a 2-3 centis darabokra vágott krumplit, közepesen erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pritamin paprikát, a daráltpaprika-krémet, ezzel is átkeverjük, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, Amikor forr, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli 85%-ban meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a tésztát és időnként átkeverve addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul.
A salátához a salátát, mérettől függően 4-6 egyenlő részre vágjuk és alaposan átmossuk. A vízben elkeverjükaz ecetet, a porcukrot és a sót, majd ha felolvadt, beletesszük a salátát.
Tányérba szedjük a paprikás-krumplis tésztát, és a salátával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc