Tészták

Paprikás-krumplistésztafejessalátával

Paprikás-krumplis tészta fejes salátával

Hozzávalók
2 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(180 g/db)
0.5 tk
egész kömény
2 db
babérlevél
1.3 kg
krumpli
(pucolt állapotban)
1 ek
pritamin paprika
2 ek
daráltpaprika-krém
1.5 ek
fűszerpaprika
só, bors
2 l
víz
300 g
száraz kolbász
500 g
kagylótészta
A salátához
1 fej
saláta
1
liter víz
50 ml
10%-os ételecet
2 ek
porcukor

Elkészítés

Így készül a paprikás-krumplis tészta.

A zsírt egy lábasban felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös és fokhagymát, a köményt és a babérlevelet, majd közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a 2-3 centis darabokra vágott krumplit, közepesen erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pritamin paprikát, a daráltpaprika-krémet, ezzel is átkeverjük, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, Amikor forr, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli 85%-ban meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a tésztát és időnként átkeverve addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul.   

A salátához a salátát, mérettől függően 4-6 egyenlő részre vágjuk és alaposan átmossuk. A vízben elkeverjükaz ecetet, a porcukrot és a sót, majd ha felolvadt, beletesszük a salátát.

Tányérba szedjük a paprikás-krumplis tésztát, és a salátával tálaljuk.

paprikas-krumplis-teszta-fejes-salataval-2
Paprikás krumplis tészta fejes salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Készítenél még hasonló kajákat, mint a paprikás-krumplis tészta? Mutatunk néhányat!

Paprikás zöldborsófőzelék

Paprikás krumpli - újkrumpliból

Virslis paprikás krumpli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A paprikás krumpli jó. A krumplis tészta jó. A paprikás-krumplis tészta pedig egyenesen kiváló. Még ha első nekifutásra furán is hangzik, hidd el, egyáltalán nem az!

Hozzávalók

6 főre
2 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(180 g/db)
0.5 tk
egész kömény
2 db
babérlevél
1.3 kg
krumpli
(pucolt állapotban)
1 ek
pritamin paprika
2 ek
daráltpaprika-krém
1.5 ek
fűszerpaprika
só, bors
2 l
víz
300 g
száraz kolbász
500 g
kagylótészta
A salátához
1 fej
saláta
1
liter víz
50 ml
10%-os ételecet
2 ek
porcukor

Így készül a paprikás-krumplis tészta.

A zsírt egy lábasban felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös és fokhagymát, a köményt és a babérlevelet, majd közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a 2-3 centis darabokra vágott krumplit, közepesen erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pritamin paprikát, a daráltpaprika-krémet, ezzel is átkeverjük, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel, Amikor forr, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli 85%-ban meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a tésztát és időnként átkeverve addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul.   

A salátához a salátát, mérettől függően 4-6 egyenlő részre vágjuk és alaposan átmossuk. A vízben elkeverjükaz ecetet, a porcukrot és a sót, majd ha felolvadt, beletesszük a salátát.

Tányérba szedjük a paprikás-krumplis tésztát, és a salátával tálaljuk.

paprikas-krumplis-teszta-fejes-salataval-2
Paprikás krumplis tészta fejes salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Készítenél még hasonló kajákat, mint a paprikás-krumplis tészta? Mutatunk néhányat!

Paprikás zöldborsófőzelék

Paprikás krumpli - újkrumpliból

Virslis paprikás krumpli

Ha tetszett a Paprikás-krumplis tészta fejes salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept