Brutális kaják

3paradicsomszószoskajaegyvideóban

3 paradicsomszószos kaja egy videóban

Hozzávalók
2 ek
vaj
40 g
vaj
Lasagne
2 fej
hagyma
5 ek
olaj
2 db
répa
2 szál
szárzeller
1000 g
darált sertéscomb
500 ml
passata
200 g
hámozott, kockázott paradicsom
(konzerv)
0.25 tk
feketebors
1 tk
kakukkfű
2 tk
bazsalikom
2 tk
oregánó
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
liszt
600 ml
tej
1 csipet
fehérbors
0.25 tk
szerecsendió
1 csomag
lasagnetészta
(kb. 12 lap)
200 g
trappista
Chilis bab
2 fej
hagyma
3 - 4 ek
olaj
2 db
chili
3 gerezd
fokhagyma
800 g
darált sertéshús
500 ml
passata
só, bors
0.5 tk
fahéj
1 tk
kakukkfű
2 tk
oregánó
1 - 2 tk
fűszerpaprika
600 g
babkonzerv
400 g
kukoricakonzerv
Minestrone
1 fej
hagyma
4 ek
olaj
3 db
babérlevél
800
minestrone mix
2 ek
liszt
1500 ml
alaplé
500 ml
passata
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
bazsalikom
oregánó
100 g
spagetti
3 szál
újhagyma
150 g
trappista

Elkészítés

Most nem is egy, hanem rögtön három paradicsomszószos étel készült!

Lasagne

Ha fel kellene sorolnunk 3 olasz ételt, egészen biztos a lasagne szerepelne közte. Nem véletlen. Ki tudna nemet mondani egy igazán tocsogós lasagnéra?! Meg is éheztél ugye?!?!

A hagymát apró kockákra vágjuk, és lepirítjuk az olajon. Mikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a reszelt répát és a kis darabokra vágott zellert. Körülbelül 2 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Majd felöntjük a passatával és a darabolt konzerv paradicsommal. Az sem baj, ha csak passatát használunk, akkor tegyünk egy kicsivel többet belőle. Sózzuk, majd fűszerezzük a borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal és az oregánóval. Belereszeljük a fokhagymát is, és időnként megkeverve, hogy nehogy lekapjon, kb. 20 percig rotyogtatjuk. 

lasagne

Közben elkészítjük a besamelmártást is. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Körülbelül 1 percig pirítjuk, és folyamatosan adagolva hozzáöntjük a tejet. Közben egy habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen a mártás. Mikor az összes tej hozzákerült, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót. Összeforraljuk a mártást, majd félrehúzzuk a tűzhelyről, és egy hőálló tepsibe elkezdjük rétegezni. Először teszünk egy réteg húst, majd jöhet egy réteg tészta, majd ismét a hús, aztán a besamel. Így folytatjuk a rétegezést. A legvégén besamellel zárjuk a sort. A sajtot lereszeljük, és jó vastagon megszórjuk vele a tetejét. 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt az egészet összesütjük.   

Chilis bab

Szerintem nincs olyan fiatal aki valaha ne készítette volna el ezt az ételt. Amit nem is csodálok, hiszen roppant egyszerű, finom és laktató.

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük lepirítani a az olajon. Hozzáadjuk a felaprított chilit, belereszeljük a fokhagymát, majd azt is lepirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a passatával, felforraljuk, majd sóval, borssal, fahéjjal, kakukkfűvel és oregánóval ízesítjük, végül teszünk hozzá egy kevés fűszerpaprikát is. Időnként megkeverve, körülbelül 20 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kukoricát is. Egyet rottyan, és már tálalhatjuk is.

chilis bab
Chilis bab

Expressz minestrone leves

Sokan nem ismerik a minestrone levest. Pedig roppant egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Akár hidegen, vagy melegen.

A hagymát apró kockákra vágjuk, lepirítjuk a vaj és az olaj keverékén, és hozzátesszük a babérlevelet. Amikor kellően megfonnyadt a hagyma, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és további 1 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, és felöntjük körülbelül 700 ml alaplével. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, majd 1 percig forraljuk. Hozzáöntjük a maradék alaplevet, majd amikor felforrt, a passatát is. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval. Mikor beízesítettük a levest és újra felforrt, hozzáadjuk a négybe tördelt spagettitésztát is. Amint megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a leves alatt a tűzhelyet, és beletesszük a vékony karikákra vágott újhagymát is. 

Tányérokba szedjük a levest, és reszelt sajttal, valamint újhagymával díszítjük.

Minestrone leves
Minestrone leves

Még több paradicsomos étel:

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Paradicsomos-kolbászos spagetti

Paradicsomszószban sült húsmentes golyók

www.streetkitchen.hu

Paradicsomszószból sosem elég, nálunk mindig van belőle a polcon.

Hozzávalók

6 főre
2 ek
vaj
40 g
vaj
Lasagne
2 fej
hagyma
5 ek
olaj
2 db
répa
2 szál
szárzeller
1000 g
darált sertéscomb
500 ml
passata
200 g
hámozott, kockázott paradicsom
(konzerv)
0.25 tk
feketebors
1 tk
kakukkfű
2 tk
bazsalikom
2 tk
oregánó
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
liszt
600 ml
tej
1 csipet
fehérbors
0.25 tk
szerecsendió
1 csomag
lasagnetészta
(kb. 12 lap)
200 g
trappista
Chilis bab
2 fej
hagyma
3 - 4 ek
olaj
2 db
chili
3 gerezd
fokhagyma
800 g
darált sertéshús
500 ml
passata
só, bors
0.5 tk
fahéj
1 tk
kakukkfű
2 tk
oregánó
1 - 2 tk
fűszerpaprika
600 g
babkonzerv
400 g
kukoricakonzerv
Minestrone
1 fej
hagyma
4 ek
olaj
3 db
babérlevél
800
minestrone mix
2 ek
liszt
1500 ml
alaplé
500 ml
passata
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
bazsalikom
oregánó
100 g
spagetti
3 szál
újhagyma
150 g
trappista

Most nem is egy, hanem rögtön három paradicsomszószos étel készült!

Lasagne

Ha fel kellene sorolnunk 3 olasz ételt, egészen biztos a lasagne szerepelne közte. Nem véletlen. Ki tudna nemet mondani egy igazán tocsogós lasagnéra?! Meg is éheztél ugye?!?!

A hagymát apró kockákra vágjuk, és lepirítjuk az olajon. Mikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a reszelt répát és a kis darabokra vágott zellert. Körülbelül 2 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Majd felöntjük a passatával és a darabolt konzerv paradicsommal. Az sem baj, ha csak passatát használunk, akkor tegyünk egy kicsivel többet belőle. Sózzuk, majd fűszerezzük a borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal és az oregánóval. Belereszeljük a fokhagymát is, és időnként megkeverve, hogy nehogy lekapjon, kb. 20 percig rotyogtatjuk. 

lasagne

Közben elkészítjük a besamelmártást is. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Körülbelül 1 percig pirítjuk, és folyamatosan adagolva hozzáöntjük a tejet. Közben egy habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen a mártás. Mikor az összes tej hozzákerült, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót. Összeforraljuk a mártást, majd félrehúzzuk a tűzhelyről, és egy hőálló tepsibe elkezdjük rétegezni. Először teszünk egy réteg húst, majd jöhet egy réteg tészta, majd ismét a hús, aztán a besamel. Így folytatjuk a rétegezést. A legvégén besamellel zárjuk a sort. A sajtot lereszeljük, és jó vastagon megszórjuk vele a tetejét. 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt az egészet összesütjük.   

Chilis bab

Szerintem nincs olyan fiatal aki valaha ne készítette volna el ezt az ételt. Amit nem is csodálok, hiszen roppant egyszerű, finom és laktató.

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük lepirítani a az olajon. Hozzáadjuk a felaprított chilit, belereszeljük a fokhagymát, majd azt is lepirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a passatával, felforraljuk, majd sóval, borssal, fahéjjal, kakukkfűvel és oregánóval ízesítjük, végül teszünk hozzá egy kevés fűszerpaprikát is. Időnként megkeverve, körülbelül 20 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kukoricát is. Egyet rottyan, és már tálalhatjuk is.

chilis bab
Chilis bab

Expressz minestrone leves

Sokan nem ismerik a minestrone levest. Pedig roppant egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Akár hidegen, vagy melegen.

A hagymát apró kockákra vágjuk, lepirítjuk a vaj és az olaj keverékén, és hozzátesszük a babérlevelet. Amikor kellően megfonnyadt a hagyma, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és további 1 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, és felöntjük körülbelül 700 ml alaplével. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, majd 1 percig forraljuk. Hozzáöntjük a maradék alaplevet, majd amikor felforrt, a passatát is. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval. Mikor beízesítettük a levest és újra felforrt, hozzáadjuk a négybe tördelt spagettitésztát is. Amint megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a leves alatt a tűzhelyet, és beletesszük a vékony karikákra vágott újhagymát is. 

Tányérokba szedjük a levest, és reszelt sajttal, valamint újhagymával díszítjük.

Minestrone leves
Minestrone leves

Még több paradicsomos étel:

Csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Paradicsomos-kolbászos spagetti

Paradicsomszószban sült húsmentes golyók

Ha tetszett a 3 paradicsomszószos kaja egy videóban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept