Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
1 zacskó húsmentes golyó
2 ek olaj

A szószhoz

2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 - 2 db friss chilipaprika
200 g paradicsompüré
1 l passata
só, bors
2 db babérlevél
1 tk szárított oregánó
100 g parmezán sajt
150 ml tejföl
200 g vizes mozzarella
friss bazsalikom

A gremolatához

1 csokor petrezselyem
50 ml olívaolaj
1 fej fokhagyma
só, bors
1 db citrom
½ db lime
25 g fenyőmag
2 csík szardella

A pirítóshoz

4 szelet kenyér
2 ek olívaolaj
100 g pecorino romano
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Paradicsomszószban sült húsmentes golyók

Ezzel a recepttel egy nagy klasszikust tárunk elétek, amelyben az ízek egészen egyszerűen táncot járnak, ráadásul az egész fogás húsmentes is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 zacskó húsmentes golyó
2 ek olaj

A szószhoz

2 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 - 2 db friss chilipaprika
200 g paradicsompüré
1 l passata
só, bors
2 db babérlevél
1 tk szárított oregánó
100 g parmezán sajt
150 ml tejföl
200 g vizes mozzarella
friss bazsalikom

A gremolatához

1 csokor petrezselyem
50 ml olívaolaj
1 fej fokhagyma
só, bors
1 db citrom
½ db lime
25 g fenyőmag
2 csík szardella

A pirítóshoz

4 szelet kenyér
2 ek olívaolaj
100 g pecorino romano
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A húsmentes golyókat nagyobb lángon, kevés olajon körbepirítjuk, majd kiszedjük.

A szószhoz kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymákat, és kicsit lepirítjuk a felszeletelt chilit. Hozzáadjuk a paradicsompürét, melyet kicsit lepirítunk. Felöntjük a passatával, fűszerezzük, és alaposan elkeverjük. Belekeverjük a reszelt parmezánt és a tejfölt, visszahelyezzük bele a golyókat. Végül mozzarellát és néhány levél bazsalikomot tépkedünk rá, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük légkeverésen + felső grillen kb. 15-20 percre, amíg a sajt meg nem barnul.

A gremolata összetevőit, azaz a petrezselymet, az olajat, a fokhagymát, sót, borsot, a citrom héját, a lime héját és a felének a levét, a fenyőmagot és a szardellát egy késes aprítóba tesszük, és krémesre daráljuk. A végén, ha szükséges, még állíthatunk az ízeken.

Ha elkészült a paradicsomszószban sült golyó, lekapcsoljuk a sütőt. Egy másik serpenyőben kenyeret pirítunk kevés olajon, majd fordítás után pecorino sajtot reszelünk rá, és a kihűlő sütőben még azt gyorsan ráolvasztjuk.

Húsmentes golyók
Paradicsomszószban sült húsmentes golyók

Tálaláshoz egy tányérba szedünk a húsmentes golyókból a paradicsomszósszal, szedünk rá a gremolatából, és a sajtos pirítóssal együtt tálaljuk.

Ha tetszett a paradicsomszószban sült húsmentes golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások