A párizsi bundás karaj elkészítését azzal kezdjük, hogy a karajszeletek inas részét 2 cm-enként bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze a szelet, klopfolóval enyhén kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát belisztezzük. A tojásokat kissé felverjük, sózzuk és simára keverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztezett húsok mindkét oldalát a masszába mártjuk és 170 fokos olajban pirosra sütjük. A rizibizihez a vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd beleöntjük a rizst és kevergetés mellett addig forraljuk amíg besűrűsödik. Ekkor beleöntjük a zöldborsót és 120 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Kivesszük a sütőből, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, jól átkeverjük és a hússal tálaljuk.
Extraebédötlet:párizsibundáskarajrizibizivel
A rántott hús bundáját nagyon sokféleképpen lehet variálni, de kétségkívül a párizsi bunda a legjobbak közé tartozik. Ha rizibizivel tálaljátok, akkor pedig egy igazi klasszikus ebédet rittyenthettek, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját!
Hozzávalók
A karajhoz
A rizi-bizihez
A párizsi bundás karaj elkészítését azzal kezdjük, hogy a karajszeletek inas részét 2 cm-enként bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze a szelet, klopfolóval enyhén kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát belisztezzük. A tojásokat kissé felverjük, sózzuk és simára keverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztezett húsok mindkét oldalát a masszába mártjuk és 170 fokos olajban pirosra sütjük. A rizibizihez a vizet az olajjal és sóval felforraljuk, majd beleöntjük a rizst és kevergetés mellett addig forraljuk amíg besűrűsödik. Ekkor beleöntjük a zöldborsót és 120 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Kivesszük a sütőből, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, jól átkeverjük és a hússal tálaljuk.
Még több frankó bundás hús vár az oldalunkon:
Ha tetszett az Extra ebédötlet: párizsi bundás karaj rizibizivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!