Street Kitchen

Fehérborospároltlilakáposztakolbásszal

Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal

Hozzávalók
3 ek
olaj
5 db
kolbász
1
kisebb fej lila káposzta
1 fej
lila hagyma
2 ek
barna cukor
só, bors
2 - 3 db
babérlevél
1 mk
őrölt kömény
150 ml
fehérbor
1.5 - 2 db
piros alma

Elkészítés

Egy fazékba öntjük az olajat, és a kolbászokat 3-4 perc alatt lepirítjuk benne, majd kiszedjük, és félrerakjuk. A káposzta felét egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a másik felét pedig vékony csíkokra vágjuk.

A lila hagymát felszeleteljük, ezután a fazékban visszamaradt zsiradékra szórjuk a barna cukrot, és amikor kicsit megkaramellizálódott a cukor, beledobjuk a lila hagymát, és lepirítjuk. Ezután mehet bele a káposzta, só és bors, a babérlevél és a kömény, végül pedig a fehérbor. Időnként átkeverve kb. 20 percig pirítjuk a káposztát.

Közben az almákat cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházait.

Ha elkészült a káposzta, kiszedjük a babérleveleket, majd egy nagyobb sütőtálba rétegezzük a párolt káposztát és az almaszeleteket, végül a tetejére teszünk néhány cikk almát és a kolbászokat. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és ha az almák is kissé megpárolódtak, készen is vagyunk.

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütés: 25 perc
  • Összesen: 55 perc
fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal
Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal

Még több kolbászos recept:

Tepsis kolbászos lepény

Vörösboros sült kolbász

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi őszi/téli étel a párolt lila káposzta, ami egy kis fehérborral és almával megbolondítva még szuperebb. Pláne, ha egy jóféle kolbász is társul mellé! ;)

Hozzávalók

4 főre
3 ek
olaj
5 db
kolbász
1
kisebb fej lila káposzta
1 fej
lila hagyma
2 ek
barna cukor
só, bors
2 - 3 db
babérlevél
1 mk
őrölt kömény
150 ml
fehérbor
1.5 - 2 db
piros alma

Egy fazékba öntjük az olajat, és a kolbászokat 3-4 perc alatt lepirítjuk benne, majd kiszedjük, és félrerakjuk. A káposzta felét egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a másik felét pedig vékony csíkokra vágjuk.

A lila hagymát felszeleteljük, ezután a fazékban visszamaradt zsiradékra szórjuk a barna cukrot, és amikor kicsit megkaramellizálódott a cukor, beledobjuk a lila hagymát, és lepirítjuk. Ezután mehet bele a káposzta, só és bors, a babérlevél és a kömény, végül pedig a fehérbor. Időnként átkeverve kb. 20 percig pirítjuk a káposztát.

Közben az almákat cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházait.

Ha elkészült a káposzta, kiszedjük a babérleveleket, majd egy nagyobb sütőtálba rétegezzük a párolt káposztát és az almaszeleteket, végül a tetejére teszünk néhány cikk almát és a kolbászokat. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és ha az almák is kissé megpárolódtak, készen is vagyunk.

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütés: 25 perc
  • Összesen: 55 perc
fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal
Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal

Még több kolbászos recept:

Tepsis kolbászos lepény

Vörösboros sült kolbász

Ha tetszett a Fehérboros párolt lila káposzta kolbásszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept