A patisszonpörkölt első lépéseként az olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát és közepes hőfokon 7 percig dinszteljük. Majd feljebb vesszük a hőfokot és erős lángon 1 perc alatt kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott patisszont, majd 1-2 perc pirítás után után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, felöntjük 500 ml vízzel és közepes hőfokon 15-20 percig főzzük. A lisztet a maradék vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a pörköltet. Tésztával és frissen aprított snidlinggel tálaljuk.
Patisszonpörkölt (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
A patisszon egy olyan nyári zöldség, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig legalább annyira helye van a repertoárban, mint a főzőtöknek vagy a cukkininek. Más néven csillagtöknek is hívhatjuk, zsenge ízében rejlik a varázsa, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Ha bejött a patisszon pörkölt, akkor más zöldségeknek is pörköljetek oda bátran:
Ahogy sok alapanyag, zöldség, úgy a patisszon is rengeteg lehetőséget rejt a konyhában. Lehet rántani, tölteni, ragut vagy épp pörköltet készíteni belőle.
Hozzávalók
2 főre
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
patisszon
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
daráltpaprika-krém
600 ml
víz
10 g
finomliszt
A tálaláshoz
2 adag
fusilli
4 szál
snidling
A patisszonpörkölt első lépéseként az olajat melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát és közepes hőfokon 7 percig dinszteljük. Majd feljebb vesszük a hőfokot és erős lángon 1 perc alatt kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott patisszont, majd 1-2 perc pirítás után után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, felöntjük 500 ml vízzel és közepes hőfokon 15-20 percig főzzük. A lisztet a maradék vízzel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a pörköltet. Tésztával és frissen aprított snidlinggel tálaljuk.
Patisszonpörkölt (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc
A patisszon egy olyan nyári zöldség, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig legalább annyira helye van a repertoárban, mint a főzőtöknek vagy a cukkininek. Más néven csillagtöknek is hívhatjuk, zsenge ízében rejlik a varázsa, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Ha bejött a patisszon pörkölt, akkor más zöldségeknek is pörköljetek oda bátran:
Ha tetszett a Patisszonpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!