Vegán
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- só, bors
- 4 db tv-paprika (140 g/db)
- 4 db paradicsom (150 g/db)
- 2 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
- 2 tk erőspaprika-krém
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 tk fűszerkömény
- 5 db babérlevél
- 3 tk sűrített paradicsom
A tálaláshoz
- 4 szelet kenyér
Csicseriborsó-pörkölt
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- só, bors
- 4 db tv-paprika (140 g/db)
- 4 db paradicsom (150 g/db)
- 2 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
- 2 tk erőspaprika-krém
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 tk fűszerkömény
- 5 db babérlevél
- 3 tk sűrített paradicsom
A tálaláshoz
- 4 szelet kenyér
A csicseriborsó-pörkölt elkészítéséhez először az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, és lepirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Sózzuk, majd mehet rá a 1,5 cm-es kockára vágott paprika és paradicsom. 7-8 percig rotyogtatjuk, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az erőspaprika-krémet, a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a pörköltalapot, és fedő nélkül főzzük 25-30 percig. A kész csicseriborsó-pörköltet kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csicseriborsó pörkölt recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bizony ezt a borsó fajtát nem csak a hummuszhoz lehet felhasználni, bár ahhoz is kitűnő! De mellette – és a csicseriborsó pörköltön túl – még sok más recept alapja lehet! Mutatunk is néhányat.
Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs
Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika
Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal