A pesztós csiga tésztájának hozzávalóit összekeverjük, majd 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni kb. 60 perc alatt. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk a krémsajt kivételével, majd a végén belekeverjük a krémsajtot. Tipp: a bazsalikom szárát sose tegyétek bele a pesztóba, mert megbarnul tőle.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x40 cm-es lapra kinyújtjuk, megkenjük a pesztós krémmel, feltekerjük, 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, és tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 cm-re. Lefedjük, és hagyjuk kelni még 30 percig.
Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha ropogósan szeretitek a külsejét, akkor mindenképpen 30 percig süssétek!

- Előkészítési idő: 110 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Összesen: 140 perc