Pékség

Pesztóscsiga

Pesztós csiga

Hozzávalók
A tésztához
400 g
liszt
1 db
tojás
50 g
puha vaj
50 ml
olaj
1 tk
5 g
porélesztő
1 csipet
cukor
150 ml
meleg tej
A pesztóhoz
2
óriás csokor friss bazsalikom
1 csokor
friss petrezselyem
25 g
pirított fenyőmag
2 gerezd
fokhagyma
70 g
reszelt parmezán
7 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
krémsajt
A tetejére
150 - 200 g
gouda sajt

Elkészítés

A pesztós csiga tésztájának hozzávalóit összekeverjük, majd 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni kb. 60 perc alatt. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk a krémsajt kivételével, majd a végén belekeverjük a krémsajtot. Tipp: a bazsalikom szárát sose tegyétek bele a pesztóba, mert megbarnul tőle.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x40 cm-es lapra kinyújtjuk, megkenjük a pesztós krémmel, feltekerjük, 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, és tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 cm-re. Lefedjük, és hagyjuk kelni még 30 percig.

Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha ropogósan szeretitek a külsejét, akkor mindenképpen 30 percig süssétek!

pesztos-csiga
  • Előkészítési idő: 110 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 140 perc

Még több sós csiga, ami nem pesztós:

Paprikás csiga

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

Négysajtos csiga

www.streetkitchen.hu

Szerintem ezt a péksütit nem kell túlragozni, az egyik legjobb, ami egy csigával történhet. A sajt mennyisége itt is rátok van bízva és természetesen jöhet, amennyit nem szégyelltek.

Hozzávalók

15 - 18 darabhoz
A tésztához
400 g
liszt
1 db
tojás
50 g
puha vaj
50 ml
olaj
1 tk
5 g
porélesztő
1 csipet
cukor
150 ml
meleg tej
A pesztóhoz
2
óriás csokor friss bazsalikom
1 csokor
friss petrezselyem
25 g
pirított fenyőmag
2 gerezd
fokhagyma
70 g
reszelt parmezán
7 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
krémsajt
A tetejére
150 - 200 g
gouda sajt

A pesztós csiga tésztájának hozzávalóit összekeverjük, majd 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni kb. 60 perc alatt. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk a krémsajt kivételével, majd a végén belekeverjük a krémsajtot. Tipp: a bazsalikom szárát sose tegyétek bele a pesztóba, mert megbarnul tőle.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x40 cm-es lapra kinyújtjuk, megkenjük a pesztós krémmel, feltekerjük, 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle, és tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 cm-re. Lefedjük, és hagyjuk kelni még 30 percig.

Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha ropogósan szeretitek a külsejét, akkor mindenképpen 30 percig süssétek!

pesztos-csiga
  • Előkészítési idő: 110 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 140 perc

Még több sós csiga, ami nem pesztós:

Paprikás csiga

Baconös-mogyoróvajas-fahéjas csiga

Négysajtos csiga

Ha tetszett a Pesztós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept