Csirkemell receptek

Pesztóvaltöltöttcsirkecukkinibetekerve,csicseriborsóskuszkusszal

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Hozzávalók
A pesztóhoz
100 g
fenyőmag
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
bazsalikom
0.5 gerezd
fokhagyma
50 g
parmezán
35 ml
olívaolaj
A kuszkuszhoz
80 g
kuszkusz
160 ml
víz
0.5 db
citrom leve
1 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
bazsalikom
A csicseriborsóhoz
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
fűszerpaprika
1.5 tk
chilipor
2 tk
fokhagyma-granulátum
só, bors
1 ek
olívaolaj
A csirkemellhez
2 db
csirkemellfilé
(kb. 250 g/db)
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 db
cukkini
10 g
parmezán
Az öntethez
120 ml
light görög joghurt
25 g
bébispenót
0.25 csokor
bazsalikom
0.25 csokor
menta
0.25 csokor
petrezselyem
1 db
citrom leve
só, bors

Elkészítés

A pesztóval töltött csirke töltelékéhez, a pesztóhoz egy mozsárban összezúzzuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a durvára aprított petrezselymet és bazsalikomot, sózzuk, és tovább zúzzuk. Mehet hozzá a fokhagyma, a parmezán, és nyomatjuk tovább kitartóan. Végül felöntjük olívaolajjal és elkeverjük.

A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy 6-8 perc alatt megpuhuljon. 

A lecsepegtetett csicseriborsót elkeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszhoz, mehet hozzá a citromlé, a finomra aprított petrezselyem, menta és bazsalikom, majd az egészet alaposan elkeverjük.

A csirkemellfiléket megtisztítjuk, majd egy éles késsel óvatosan egy zsebet (hosszú lyukat) szúrunk hosszában a filébe, ügyelve arra, hogy ne szakadjon ki a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon, oldalanként kb. 2 perc alatt alaposan lepirítjuk.

A cukkinit egy mandolin segítségével hosszában vékony csíkokra szeleteljük. 

A csirkemellet hagyjuk kicsit hűlni, közben a pesztót egy sima csöves habzsákba töltjük, majd jó alaposan megtöltjük vele az előpirított húsokat. Körbetekerjük a cukkiniszalagokkal, egy tepsibe dobjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

A mártáshoz krémesre turmixoljuk a joghurtot, a bébispenótot, a zöldfűszereket, a citrom levét, sót és borsot, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és tálalásig félrerakjuk.

Tálalás

Egy tányér aljára mehet a zöld szósz, erre a csicseris kuszkusz, majd óvatosan felszeleteljük a kész csirkét, és ráhelyezzük az ételre. A tetejét friss mentával és bazsalikommal díszítjük.

pesztoval-toltott-csirke-cukkinibe-tekerve (1)
Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 48-50 perc

Még több fitt csirkemelles recept, ha diétáztok vagy jártok edzeni, és nem akartok összevissza enni:

Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával

Aszalt szilvás, mozzarellás csirkemell teriyaki szósszal

A tökéletes csirke-rizs kombó

www.streetkitchen.hu

Egy kicsit fenszibb, de annál finomabb fitt kaja. Fullos ízbomba, király fehérjeforrás, és már a látványától is beindulnak az ízlelőbimbóid.

Hozzávalók

2 főre
A pesztóhoz
100 g
fenyőmag
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
bazsalikom
0.5 gerezd
fokhagyma
50 g
parmezán
35 ml
olívaolaj
A kuszkuszhoz
80 g
kuszkusz
160 ml
víz
0.5 db
citrom leve
1 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
bazsalikom
A csicseriborsóhoz
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
fűszerpaprika
1.5 tk
chilipor
2 tk
fokhagyma-granulátum
só, bors
1 ek
olívaolaj
A csirkemellhez
2 db
csirkemellfilé
(kb. 250 g/db)
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 db
cukkini
10 g
parmezán
Az öntethez
120 ml
light görög joghurt
25 g
bébispenót
0.25 csokor
bazsalikom
0.25 csokor
menta
0.25 csokor
petrezselyem
1 db
citrom leve
só, bors

A pesztóval töltött csirke töltelékéhez, a pesztóhoz egy mozsárban összezúzzuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a durvára aprított petrezselymet és bazsalikomot, sózzuk, és tovább zúzzuk. Mehet hozzá a fokhagyma, a parmezán, és nyomatjuk tovább kitartóan. Végül felöntjük olívaolajjal és elkeverjük.

A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy 6-8 perc alatt megpuhuljon. 

A lecsepegtetett csicseriborsót elkeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszhoz, mehet hozzá a citromlé, a finomra aprított petrezselyem, menta és bazsalikom, majd az egészet alaposan elkeverjük.

A csirkemellfiléket megtisztítjuk, majd egy éles késsel óvatosan egy zsebet (hosszú lyukat) szúrunk hosszában a filébe, ügyelve arra, hogy ne szakadjon ki a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon, oldalanként kb. 2 perc alatt alaposan lepirítjuk.

A cukkinit egy mandolin segítségével hosszában vékony csíkokra szeleteljük. 

A csirkemellet hagyjuk kicsit hűlni, közben a pesztót egy sima csöves habzsákba töltjük, majd jó alaposan megtöltjük vele az előpirított húsokat. Körbetekerjük a cukkiniszalagokkal, egy tepsibe dobjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

A mártáshoz krémesre turmixoljuk a joghurtot, a bébispenótot, a zöldfűszereket, a citrom levét, sót és borsot, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és tálalásig félrerakjuk.

Tálalás

Egy tányér aljára mehet a zöld szósz, erre a csicseris kuszkusz, majd óvatosan felszeleteljük a kész csirkét, és ráhelyezzük az ételre. A tetejét friss mentával és bazsalikommal díszítjük.

pesztoval-toltott-csirke-cukkinibe-tekerve (1)
Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 48-50 perc

Még több fitt csirkemelles recept, ha diétáztok vagy jártok edzeni, és nem akartok összevissza enni:

Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával

Aszalt szilvás, mozzarellás csirkemell teriyaki szósszal

A tökéletes csirke-rizs kombó

Ha tetszett a Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept