A legjobb reggelik

Pirítottédesburgonyás-kolbászosegyserpenyősreggeli

Pirított édesburgonyás-kolbászos egyserpenyős reggeli

Hozzávalók
400 g
tisztított édesburgonya
70 g
paprikás szárazkolbász
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 nagy marék
friss spenót
2 db
tojás
só, bors
3 ek
olívaolaj

Elkészítés
Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon 2 tükörtojást sütünk, sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat és az apró kockákra vágott édesburgonyát közepes lángon elkezdjük pirítani. Párszor megkeverjük és kb. 6-7 perc múlva rádobjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkezdett kiolvadni a zsírja (2-3 perc), rátesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és addig pirítjuk, amíg aranybarna színt nem kap az egész. Beledobjuk a spenótot, alaposan elkeverjük és elzárjuk. Visszarakjuk rá a tükörtojásokat, hogy egy picit újra átmelegedjen és kész is.

www.streetkitchen.hu

Legyen akár egy hétvégi ráérős, vagy egy hétköznapi reggeli, emiatt megéri felkelni fél órával hamarabb! :D Igazából max. 25 perc alatt kész van és mosogatni is alig kell :D Egy serpenyőben készül az egész, és emiatt tuti, hogy az egyik kedvenc tojásos reggelitek lesz! :P

Hozzávalók

2 személyre
400 g
tisztított édesburgonya
70 g
paprikás szárazkolbász
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 nagy marék
friss spenót
2 db
tojás
só, bors
3 ek
olívaolaj
Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon 2 tükörtojást sütünk, sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat és az apró kockákra vágott édesburgonyát közepes lángon elkezdjük pirítani. Párszor megkeverjük és kb. 6-7 perc múlva rádobjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkezdett kiolvadni a zsírja (2-3 perc), rátesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és addig pirítjuk, amíg aranybarna színt nem kap az egész. Beledobjuk a spenótot, alaposan elkeverjük és elzárjuk. Visszarakjuk rá a tükörtojásokat, hogy egy picit újra átmelegedjen és kész is.

Ha tetszett a Pirított édesburgonyás-kolbászos egyserpenyős reggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept