Fantasztikus desszertek

Pisztáciás-málnásfrangipane

Pisztáciás-málnás frangipane

Hozzávalók
A tésztához
180 g
liszt
1 mk
1 ek
porcukor
120 g
hideg vaj
2 db
tojássárgája
A krémhez
250 g
natúr pisztácia
(héj nélküli mennyiség)
4 db
tojássárgája
5 ek
cukor
1 tk
vaníliakivonat
350 g
friss málna a tetejére
180 ml
habtejszín

Elkészítés

A málnás pite nem csak színeiben, de ízeiben is fantasztikus kombináció, a piros és a zöld egyensúlya magáért beszél.

A málnás pite elkészítéséhez a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd belekeverjük a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A pisztáciát aprítógépben lezúzzuk. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd belekeverjük a lezúzott pisztáciát és a tejszínt.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy kicsit túlérje a formát, majd belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, beleöntjük a pisztáciás krémet, és visszarakjuk fél órára a sütőbe. 

Ha megsült a pite, teljesen kihűtjük, és rápakoljuk a málnát. Jót tesz neki, ha betesszük 20 percre a fagyasztóba, hogy a málna kicsit megfagyjon a pite tetején.

Pisztáciás-málnás frangipane
Pisztáciás-málnás frangipane

 

Még több finom pite gyümölccsel, csokival, mákkal:

Cukormentes almás pite

Eszterházy pite

Bolti linzertésztás mákos pite

www.streetkitchen.hu

Villantós, viszont nem kell hozzá sok alapanyag, mégis mindenki el fog ájulni tőle. A málnát nyugodtan cseréljétek eperre a tetején, úgy is isteni lesz.

Hozzávalók

1 20-22 cm átmérőjű piteformához
A tésztához
180 g
liszt
1 mk
1 ek
porcukor
120 g
hideg vaj
2 db
tojássárgája
A krémhez
250 g
natúr pisztácia
(héj nélküli mennyiség)
4 db
tojássárgája
5 ek
cukor
1 tk
vaníliakivonat
350 g
friss málna a tetejére
180 ml
habtejszín

A málnás pite nem csak színeiben, de ízeiben is fantasztikus kombináció, a piros és a zöld egyensúlya magáért beszél.

A málnás pite elkészítéséhez a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd belekeverjük a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A pisztáciát aprítógépben lezúzzuk. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd belekeverjük a lezúzott pisztáciát és a tejszínt.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy kicsit túlérje a formát, majd belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, beleöntjük a pisztáciás krémet, és visszarakjuk fél órára a sütőbe. 

Ha megsült a pite, teljesen kihűtjük, és rápakoljuk a málnát. Jót tesz neki, ha betesszük 20 percre a fagyasztóba, hogy a málna kicsit megfagyjon a pite tetején.

Pisztáciás-málnás frangipane
Pisztáciás-málnás frangipane

 

Még több finom pite gyümölccsel, csokival, mákkal:

Cukormentes almás pite

Eszterházy pite

Bolti linzertésztás mákos pite

Ha tetszett a Pisztáciás-málnás frangipane receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept