A pizzás csavarthoz a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, kitekerjük, lekenjük a pizzakrémmel, ráreszeljük a sajtot, majd 8 egyenlő csíkot vágunk belőle keresztben.
Vagy megcsavarjuk, és úgy rakjuk a tepsire, vagy félbehajtjuk, és úgy csavarunk rajta egyet. Lekenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Tényleg addiktív! Én már egyből dupla mennyiséggel kezdenék, mert zseniális! Mi egyáltalán nem tudtunk leállni vele.
Hozzávalók
8 darabhoz
1 csomag
leveles kelt tészta
(400 g/csomag)
1
tubus pizzakrém
(160 g/tubus)
100 g
trappista sajt
1 db
tojás
2 - 3 ek
szezámmag
A pizzás csavarthoz a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, kitekerjük, lekenjük a pizzakrémmel, ráreszeljük a sajtot, majd 8 egyenlő csíkot vágunk belőle keresztben.
Vagy megcsavarjuk, és úgy rakjuk a tepsire, vagy félbehajtjuk, és úgy csavarunk rajta egyet. Lekenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a Pizzás csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!