A pucér burger elkészítéséhez a húst 2 húspogácsává formázzuk, majd egy forró serpenyőben, 1 evőkanál olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Fordítás után rárakjuk a sajtszeleteket, és így tesszük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre.
Közben a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt salátát, a felszeletelt paradicsomot és hagymát.
Az ezután visszamaradt zsiradékra teszünk egy kanál paradicsompürét, egy kevés mustárt és a vajat. Ezt kicsit lepirítjuk, majd rátesszük a mézet, ráöntjük a whiskey-t, és begyújtjuk, azaz flambírozzuk. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kis szerecsendiót, és belefacsarjuk a citrom levét.
A chipset bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt kisütjük, majd törlőpapíron leszárítjuk. A húst kivesszük a sütőből, a tetején a pirított zöldségekkel és mártással meglocsolva tálaljuk, mellé a friss, ropogós chipset kínáljuk.

Elkészítési idő: kb. 20 perc