A pudingos rácsos süti első lépéseként a töltelékhez a pudingport kikeverjük kb. 50 ml tejjel, majd ha feloldódott a por, hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük a pudingot forrástól számított kb. 2 percig.
A leveles tésztát kitekerjük, középen hosszában kettévágjuk, majd ebből 4 db kb. 12 cm-es szélességű téglalapot vágunk, ezen túl pedig marad két kisebb téglalap alakú rész.
A tölteléket a 12 cm széles téglalapok egyik felére helyezzük, illetve az egyik keskeny téglalapra. A fennmaradó tésztarészeket sűrűn bevagdossuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével körbekenjük a tésztaszéleket, és ide áthajtjuk a bevagdosott darabokat. Lenyomkodjuk az oldalakat, a keskeny téglalapot pedig a pudingos rész tetejére rakjuk, és szintén lenyomkodjuk az oldalait.
Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük a sütiket, lekenjük a tetejüket a tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 20 perc