Nyári receptek

Pulyka-rablóhúsnyárskukoricásrizottóval

Pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval

Hozzávalók
A nyárshoz
100 ml
olívaolaj
só, bors
1 tk
őrölt rozmaring
1 tk
őrölt majoranna
2 db
különböző színű kaliforniai paprika
1 fej
lila hagyma
100 g
koktélparadicsom
100 g
csiperkegomba
100 g
fehér szalonna
300 g
pulykamellfilé
A rizottóhoz
50 ml
olívaolaj
300 g
rizottórizs
100 ml
fehérbor
6 - 800 ml
víz
1 db
előfőzött kukorica
só, bors
50 g
grana padano
A tálaláshoz
friss petrezselyem
50 g
vaj

Elkészítés

A nyárshoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, majd a többi hozzávalót felkockázzuk, átforgatjuk az olajban, és állni hagyjuk. Kb. 30-45 perc után nyársra húzzuk őket tetszőleges sorrendben, és alaposan meggrillezzük az összes oldalát.

A rizottóhoz a rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és elpároljuk róla. Elkezdjük felönteni 75-100 ml vízzel, amit folyamatos kevergetés mellett adagolunk hozzá, így lesz szép, krémes állaga. A főzés ⅔-ánál hozzáadjuk a lefejtett kukoricát, sózzuk, borsozzuk. A végén adunk hozzá egy kevés reszelt grana padanót és felkockázott vajat, majd tálaláskor petrezselyemmel díszítjük, és a grillezett nyárssal szolgáljuk fel.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nyársalni mindenki szeret, ezen a mostani variáción pedig az összes kedvenc megtalálható, ráadásul a kukoricás rizs mint köret, is egy szinttel feljebb lépett.

Hozzávalók

4 főre
A nyárshoz
100 ml
olívaolaj
só, bors
1 tk
őrölt rozmaring
1 tk
őrölt majoranna
2 db
különböző színű kaliforniai paprika
1 fej
lila hagyma
100 g
koktélparadicsom
100 g
csiperkegomba
100 g
fehér szalonna
300 g
pulykamellfilé
A rizottóhoz
50 ml
olívaolaj
300 g
rizottórizs
100 ml
fehérbor
6 - 800 ml
víz
1 db
előfőzött kukorica
só, bors
50 g
grana padano
A tálaláshoz
friss petrezselyem
50 g
vaj

A nyárshoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, majd a többi hozzávalót felkockázzuk, átforgatjuk az olajban, és állni hagyjuk. Kb. 30-45 perc után nyársra húzzuk őket tetszőleges sorrendben, és alaposan meggrillezzük az összes oldalát.

A rizottóhoz a rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és elpároljuk róla. Elkezdjük felönteni 75-100 ml vízzel, amit folyamatos kevergetés mellett adagolunk hozzá, így lesz szép, krémes állaga. A főzés ⅔-ánál hozzáadjuk a lefejtett kukoricát, sózzuk, borsozzuk. A végén adunk hozzá egy kevés reszelt grana padanót és felkockázott vajat, majd tálaláskor petrezselyemmel díszítjük, és a grillezett nyárssal szolgáljuk fel.

Ha tetszett a Pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept