Mentes nasik

Pumpkinspicelattepohárkrém

Pumpkin spice latte pohárkrém

Hozzávalók
1 kg
tisztított sütőtök
1 ek
folyékony édesítő
1 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
0.5 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt fahéj
1 adag
presszókávé
A granolához
50 g
dió
1 db
tojásfehérje
75 g
zabpehely
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt gyömbér
1 ek
folyékony édesítő
A tetejére
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A tököt feldaraboljuk és bő vízben puhára főzzük.

A granolához a diót durvára vágjuk, és a zabpehellyel együtt beleforgatjuk a lazán felvert tojásfehérjébe. Belekeverjük a fűszereket és a folyékony édesítőt is. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, kicsit összenyomkodjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a granolát. 

A megfőtt tököt leturmixoljuk egy kevés édesítővel, és néhány evőkanállal félrerakunk a tökpüréből. A fűszereket egy csészébe mérjük, és ráfőzzük a kávét. Az így kapott fűszeres kávépasztát belekeverjük a turmixban maradt tökpürébe, és még egyszer átkeverjük. 


Mindkét krémet kihűtjük, közben pedig felverjük a tejszínhabot, habzsákba töltjük, és tálalhatunk is. Egy szimpi pohár aljába mehet a fűszeres tökkrém, rá egy vékony réteg a natúrból, nyomunk rá pár tejszínhabpöttyöt, aztán meghintjük a granolával.

pumpkin-spice-latte-poharkrem-2
Pumpkin spice latte pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 20 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Ezeket a pohárkrémeket is kóstold meg!

Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Cukormentes málnás pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Nagyot pörög a pumpkin spice latte szezon, úgyhogy itt ez a brutál pohárkrémrecept, amit ráadásul bűntudat nélkül flamózhattok.

Hozzávalók

4 pohárhoz
1 kg
tisztított sütőtök
1 ek
folyékony édesítő
1 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
0.5 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt fahéj
1 adag
presszókávé
A granolához
50 g
dió
1 db
tojásfehérje
75 g
zabpehely
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
őrölt gyömbér
1 ek
folyékony édesítő
A tetejére
200 ml
habtejszín

A tököt feldaraboljuk és bő vízben puhára főzzük.

A granolához a diót durvára vágjuk, és a zabpehellyel együtt beleforgatjuk a lazán felvert tojásfehérjébe. Belekeverjük a fűszereket és a folyékony édesítőt is. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, kicsit összenyomkodjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a granolát. 

A megfőtt tököt leturmixoljuk egy kevés édesítővel, és néhány evőkanállal félrerakunk a tökpüréből. A fűszereket egy csészébe mérjük, és ráfőzzük a kávét. Az így kapott fűszeres kávépasztát belekeverjük a turmixban maradt tökpürébe, és még egyszer átkeverjük. 


Mindkét krémet kihűtjük, közben pedig felverjük a tejszínhabot, habzsákba töltjük, és tálalhatunk is. Egy szimpi pohár aljába mehet a fűszeres tökkrém, rá egy vékony réteg a natúrból, nyomunk rá pár tejszínhabpöttyöt, aztán meghintjük a granolával.

pumpkin-spice-latte-poharkrem-2
Pumpkin spice latte pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 20 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Ezeket a pohárkrémeket is kóstold meg!

Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Cukormentes málnás pohárkrém

Ha tetszett a Pumpkin spice latte pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept