Karácsonyi desszertek

Szuperfinommézespuszedli

Szuperfinom mézes puszedli

Hozzávalók
800 g
teljes kiőrlésű liszt
30 g
szódabikarbóna
1 ek
őrölt fahéj
1 ek
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 db
tojás
500 g
méz
250 g
vaj

Elkészítés
mézes puszedli
A mézes puszedli egy igazán közkedvelt karácsonyi édesség, erre a pihe-puha finomságra nehezen mond bárki is nemet. A tésztájához egy tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget.Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a vajjal, majd a mézet óvatosan hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is. A tésztát 1-1,5 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. A hűtőből kivett tésztából diónyi méretű darabokat csípünk le, golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük és kicsit lelapítjuk őket.
mézes puszedli
A puszedliket a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek a puszedlik, fémdobozba tesszük őket, ahol már másnapra megpuhulnak.

Ezek a mézes receptek is érdekelhetnek:

Klasszikus mézeskalácsSzilvalekváros mézes puszedliszeletKarácsonyi mézes fahéjpuding

www.streetkitchen.hu

A puszedli legalább olyan népszerű téli süti, mint a mézeskalács. Sőt, éppenséggel kicsit még egyszerűbb is elkészíteni, hiszen nem kell szaggatgatni és díszítgetni sem. Felejtsétek el a bolti verziókat, hiszen itt van egy szuper mézes puszedli recept, ami azon felül, hogy sokáig eltartható, még tökéletesen puha is marad! :)

Hozzávalók

60 darabhoz
800 g
teljes kiőrlésű liszt
30 g
szódabikarbóna
1 ek
őrölt fahéj
1 ek
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szegfűszeg
2 db
tojás
500 g
méz
250 g
vaj
mézes puszedli
A mézes puszedli egy igazán közkedvelt karácsonyi édesség, erre a pihe-puha finomságra nehezen mond bárki is nemet. A tésztájához egy tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget.Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a vajjal, majd a mézet óvatosan hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is. A tésztát 1-1,5 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. A hűtőből kivett tésztából diónyi méretű darabokat csípünk le, golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük és kicsit lelapítjuk őket.
mézes puszedli
A puszedliket a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek a puszedlik, fémdobozba tesszük őket, ahol már másnapra megpuhulnak.

Ezek a mézes receptek is érdekelhetnek:

Klasszikus mézeskalácsSzilvalekváros mézes puszedliszeletKarácsonyi mézes fahéjpuding

Ha tetszett a Szuperfinom mézes puszedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept