Street Kitchen

Rántottgomba

Rántott gomba

Hozzávalók
400 g
csiperkegomba
100 g
finomliszt
4 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 g
majonéz

Elkészítés

A rántott gomba elkészítéséhez először a gombákat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük őket papírtörlővel. Három tálat teszünk magunk elé: egyet a lisztnek, egy másikat a felvert tojásnak, egy harmadikat pedig a zsemlemorzsának. A lisztet alaposan megsózzuk, és jöhet a panírozás. A gombákat előbb beleforgatjuk a lisztbe, aztán belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. 

Egy lábasban bő olajat melegítünk, és amikor elérte a kb. 160 fokot, 4-5 darabonként kisütjük a bepanírozott gombákat. Amikor szép aranybarnára sültek, papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket. Tálalásnál majonézt adunk mellé.

rantott-gomba
Rántott gomba (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Te is egyetértetek azzal az állítással, hogy rántva minden jobb? Akkor készítsétek elő a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát, aztán indulhat is a panírozás:

Baconbe tekert rántott kockasajt krumplisalátával

Rántott cukkini air fryerben

Így készül a tökéletes rántott sajt

www.streetkitchen.hu

Az örök klasszikus, a vegák megmentője a nagyinál. 😀 Igen, ez a rántott gomba. Nincs mit ragozni ezen: szerintem úgy tökéletes, ahogy van. Ja és persze rántva mindeeeeeeen jobb!

Hozzávalók

4 főre
400 g
csiperkegomba
100 g
finomliszt
4 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 g
majonéz

A rántott gomba elkészítéséhez először a gombákat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük őket papírtörlővel. Három tálat teszünk magunk elé: egyet a lisztnek, egy másikat a felvert tojásnak, egy harmadikat pedig a zsemlemorzsának. A lisztet alaposan megsózzuk, és jöhet a panírozás. A gombákat előbb beleforgatjuk a lisztbe, aztán belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. 

Egy lábasban bő olajat melegítünk, és amikor elérte a kb. 160 fokot, 4-5 darabonként kisütjük a bepanírozott gombákat. Amikor szép aranybarnára sültek, papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket. Tálalásnál majonézt adunk mellé.

rantott-gomba
Rántott gomba (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Te is egyetértetek azzal az állítással, hogy rántva minden jobb? Akkor készítsétek elő a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát, aztán indulhat is a panírozás:

Baconbe tekert rántott kockasajt krumplisalátával

Rántott cukkini air fryerben

Így készül a tökéletes rántott sajt

Ha tetszett a Rántott gomba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept