Karácsonyi halas receptek

Rántottlazaccsíkokzöldbundában,csípősmajonézessültkrumpli-salátával

Rántott lazaccsíkok zöld bundában, csípős majonézes sültkrumpli-salátával

Hozzávalók
A sültkrumpli-salátához
300 g
burgonya
só, bors
3 ág
kakukkfű
3 ek
étolaj
2 ek
mogyoróvaj
3 tk
méz
3 ek
tejföl
3 ek
csípős daráltpaprika-krémes majonéz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
lime
100 g
füstölt sajt
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
A halhoz
1 csokor
petrezselyem
200 ml
víz
120 g
finomliszt
500 g
bőr nélküli lazacfilé
8 - 10 ek
panko morzsa
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
50 g
földimogyoró
0.5 db
lime héja

Elkészítés

A rántott lazaccsíkok előtt a salit fogjuk előbb elkészíteni, amihez a krumplit 0,5 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, csipkedünk rá kakukkfűleveleket, meglocsoljuk egy kevés olajjal, aztán mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg aranybarnára sül.

A salátaöntethez összekeverjük a mogyoróvajat, a mézet, a tejfölt, a csípős majonézt, sót, borsot, belereszeljük a fokhagymát, belefacsarjuk a lime levét, és az egészet összekeverjük.

A sajtot kis kockákra, a lila hagymát pedig finomra vágjuk, és az időközben kihűlt burgonyával együtt belekeverjük a szószba.

A hal panírjához leturmixoljuk a petrezselymet a vízzel és a liszttel, csíkokra vágjuk a lazacot, és mehet a bundázás. A halat megsózzuk, beleforgatjuk a zöld tempurába, aztán a panko morzsába, majd 160 fokos bő olajban néhány perc alatt kisütjük. 

Tányérra szedünk a salátából, megszórjuk durvára aprított mogyoróval, reszelünk rá lime-héjat, és a rántott halcsíkokkal együtt tálaljuk.

rantott-lazaccsik-zold-bundaban
Rántott lazaccsíkok zöld bundában, csípős majonézes sültkrumpli-salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

A rántott lazaccsíkok után kipróbálnál más halas recepteket is? Ezeket csekkold!

Tőkehal mogyorós pak choi-jal és szőlővel

Tonhaltatár

Sütőtökös rizottó grillezett lazaccal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mit keres mogyoróvaj egy burgonyasalátában? Meg hát a lazac sem a legszokványosabb rántani való hal, főleg nem zöld bundában… De azért vannak a szabályok, hogy legyen mit megszegni. ;)

Hozzávalók

2 főre
A sültkrumpli-salátához
300 g
burgonya
só, bors
3 ág
kakukkfű
3 ek
étolaj
2 ek
mogyoróvaj
3 tk
méz
3 ek
tejföl
3 ek
csípős daráltpaprika-krémes majonéz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
lime
100 g
füstölt sajt
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
A halhoz
1 csokor
petrezselyem
200 ml
víz
120 g
finomliszt
500 g
bőr nélküli lazacfilé
8 - 10 ek
panko morzsa
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
50 g
földimogyoró
0.5 db
lime héja

A rántott lazaccsíkok előtt a salit fogjuk előbb elkészíteni, amihez a krumplit 0,5 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, csipkedünk rá kakukkfűleveleket, meglocsoljuk egy kevés olajjal, aztán mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg aranybarnára sül.

A salátaöntethez összekeverjük a mogyoróvajat, a mézet, a tejfölt, a csípős majonézt, sót, borsot, belereszeljük a fokhagymát, belefacsarjuk a lime levét, és az egészet összekeverjük.

A sajtot kis kockákra, a lila hagymát pedig finomra vágjuk, és az időközben kihűlt burgonyával együtt belekeverjük a szószba.

A hal panírjához leturmixoljuk a petrezselymet a vízzel és a liszttel, csíkokra vágjuk a lazacot, és mehet a bundázás. A halat megsózzuk, beleforgatjuk a zöld tempurába, aztán a panko morzsába, majd 160 fokos bő olajban néhány perc alatt kisütjük. 

Tányérra szedünk a salátából, megszórjuk durvára aprított mogyoróval, reszelünk rá lime-héjat, és a rántott halcsíkokkal együtt tálaljuk.

rantott-lazaccsik-zold-bundaban
Rántott lazaccsíkok zöld bundában, csípős majonézes sültkrumpli-salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

A rántott lazaccsíkok után kipróbálnál más halas recepteket is? Ezeket csekkold!

Tőkehal mogyorós pak choi-jal és szőlővel

Tonhaltatár

Sütőtökös rizottó grillezett lazaccal

Ha tetszett a Rántott lazaccsíkok zöld bundában, csípős majonézes sültkrumpli-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept