Vegetáriánus ételek

Rántottsajtremuláddaléssültkrumplival

Rántott sajt remuláddal és sült krumplival

Hozzávalók
A remuládhoz
1 gerezd
fokhagyma
30 g
salottahagyma
2 db
savanyú uborka + 2 ek a levéből
0.5 csokor
snidling
0.5 csokor
kapor
100 g
majonéz
2 ek
tejföl
A sült krumplihoz
500 g
krumpli
bő olaj a sütéshez
A rántott sajthoz
1 csomag
sajt steak
(160 g-os kiszerelés)
100 g
finomliszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A rántott sajt remuláddal is tuti tartár helyett, mindenképp érdemes így is kipróbálni! Első lépésként a remuládhoz lezúzzuk a fokhagymát, apróra vágjuk a salottahagymát, majd mehet hozzá az apróra vágott savanyú uborka és a leve is. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és ezeket is belekeverjük a többi hozzávalóval együtt.

A krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd 160-170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük. 

A sajtot klasszikus módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, 150 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A tányérra pakoljuk a sajtot, és a krumplival, valamint a remulád mártással tálaljuk.

rantott-sajt-remuladdal-es-sult-krumplival
Rántott sajt remuláddal és sült krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Még több tuti rántott kaja:

Rántott brokkoli

Hagymakarika air fryerben

Rántott cukkini

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nincs rántott sajt sült krumpli és valami mártogatós nélkül! Hogy egy kicsit különlegesebb legyen, tartár helyett remuládot készítettem mellé, ami elég jó választásnak bizonyult.

Hozzávalók

2 főre
A remuládhoz
1 gerezd
fokhagyma
30 g
salottahagyma
2 db
savanyú uborka + 2 ek a levéből
0.5 csokor
snidling
0.5 csokor
kapor
100 g
majonéz
2 ek
tejföl
A sült krumplihoz
500 g
krumpli
bő olaj a sütéshez
A rántott sajthoz
1 csomag
sajt steak
(160 g-os kiszerelés)
100 g
finomliszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A rántott sajt remuláddal is tuti tartár helyett, mindenképp érdemes így is kipróbálni! Első lépésként a remuládhoz lezúzzuk a fokhagymát, apróra vágjuk a salottahagymát, majd mehet hozzá az apróra vágott savanyú uborka és a leve is. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és ezeket is belekeverjük a többi hozzávalóval együtt.

A krumplit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd 160-170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük. 

A sajtot klasszikus módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, 150 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A tányérra pakoljuk a sajtot, és a krumplival, valamint a remulád mártással tálaljuk.

rantott-sajt-remuladdal-es-sult-krumplival
Rántott sajt remuláddal és sült krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Még több tuti rántott kaja:

Rántott brokkoli

Hagymakarika air fryerben

Rántott cukkini

Ha tetszett a Rántott sajt remuláddal és sült krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept