A rántott sárgadinnye elkészítése nagyjából annyira bonyolult, mint az egyszeregy :D
Először összekeverjük a kukoricalisztet, a lisztet, a cukrot, a sót és egy csipet borsot egy edényben.
Az íróhoz az ecetet a tejjel összekeverjük és várunk kb. 15 percet, amíg besűrűsödik, ekkor hozzákeverjük a tojást is. Beledobjuk a sárgadinnye szeleteket először a lisztes, majd az írós és végül újra a lisztes keverékbe és aranybarnára sütjük kb. 170 fokos olajban.
A nyári netovább, minden ízek csimborasszója, az édesen sós bűnbeesés: sárgadinnye ahogy még soha sem kóstoltátok: RÁNTVA! :-) Próbáljátok ki, szerintünk zseniális! :P
Hozzávalók
2 főre
1 tk
só
1 tk
cukor
100 g
kukoricaliszt
50 g
liszt
1 db
sárgadinnye
300 ml
tej+2 ek ecet a házi íróhoz
1 db
tojás
bors
olaj a sütéshez
A rántott sárgadinnye elkészítése nagyjából annyira bonyolult, mint az egyszeregy :D
Először összekeverjük a kukoricalisztet, a lisztet, a cukrot, a sót és egy csipet borsot egy edényben.
Az íróhoz az ecetet a tejjel összekeverjük és várunk kb. 15 percet, amíg besűrűsödik, ekkor hozzákeverjük a tojást is. Beledobjuk a sárgadinnye szeleteket először a lisztes, majd az írós és végül újra a lisztes keverékbe és aranybarnára sütjük kb. 170 fokos olajban.
Ha tetszett a Rántott sárgadinnye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!