A sertésmájat papírtörlővel szárazra töröljük. Ha szükséges, eltávolítjuk a hártyákat és az inas részeket, majd a májat 1-2 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy tányérban lisztet, egy másikban felvert tojást, egy harmadikban pedig zsemlemorzsát készítünk elő. A tojást sóval és borssal ízesítjük. A májszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba mártjuk, végül a panko morzsába hempergetjük, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat közepes hőmérsékleten. A bepanírozott májszeleteket adagonként aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 2-3 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert a máj száraz és kemény lesz.
A kész májszeleteket papírtörlőre tesszük, hogy az felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor durva szemű sóval szórjuk meg. Én sült krumplit készítettem mellé, mert nekem azzal az igazi, de ez természetesen ízlés kérdése, bármilyen más körettel finom.
Rántottsertésmáj
Mi magyarok szeretünk mindent rántva elkészíteni, természetesen ez alól a máj sem kivétel. Ugyan megosztó étel, de sokak szívét megdobogtatja, az enyémet is!
A rántott sertésmáj tipikusan az az étel, amit vagy imád az ember, vagy óvatosan méregeti a tányérról – középút ritkán van. Mi viszont imádjuk, főleg, ha kívül ropogós, belül szaftos, és frissen, aranybarnán kerül a tányérra. Egy jól eltalált panírral, jó minőségű májból készítve egészen más élmény – a panko morzsa pedig külön extrát ad hozzá. Ráadásul gyorsan elkészül, így hétköznapi klasszikusként is simán megállja a helyét. Szerintünk érdemes adnod neki egy esélyt! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A sertésmájat papírtörlővel szárazra töröljük. Ha szükséges, eltávolítjuk a hártyákat és az inas részeket, majd a májat 1-2 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy tányérban lisztet, egy másikban felvert tojást, egy harmadikban pedig zsemlemorzsát készítünk elő. A tojást sóval és borssal ízesítjük. A májszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba mártjuk, végül a panko morzsába hempergetjük, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat közepes hőmérsékleten. A bepanírozott májszeleteket adagonként aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 2-3 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert a máj száraz és kemény lesz.
A kész májszeleteket papírtörlőre tesszük, hogy az felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor durva szemű sóval szórjuk meg. Én sült krumplit készítettem mellé, mert nekem azzal az igazi, de ez természetesen ízlés kérdése, bármilyen más körettel finom.

Tipp: ha panko morzsával panírozol, csak szépen forgasd bele a húsokat, ne nyomorgasd, így szép nagy darabok maradnak a morzsában és nem töröd össze. De használhatsz klasszikus zsemlemorzsát is, ha azt jobban kedveled.
Tipp 2: szoktam reszelni egy kis citromhéjat a morzsába, mert ad az ételnek egy kis pluszt.
Ez a rántott sertésmáj visszahozza a retró menzák legjobb pillanatait, de egy kis csavarral modern köntösben. Ha igazán ütős ebédre vágysz, tálald sült krumplival, házi savanyúsággal vagy egy friss salátával.
Ha szereted a májat mindenféle verzióban, akkor javasoljuk, hogy ezeket a recepteket se hagyd ki a rántott sertésmáj mellett!
Ha tetszett a Rántott sertésmáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!