A sertésszüzet megtisztítjuk és srégen 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amiket kicsit meglapítunk, majd sózunk, borsozunk.
A tojásokat lazán felverjük egy kis sóval, majd a hússzeleteket klasszikus módon lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk. Bő, 160 fokos olajban megsütjük, oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, és el is készültünk.
A petrezselymes krumplihoz a megtisztított, felkockázott krumplit bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és kicsit lepirítjuk benne a burgonyakockákat, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, átforgatjuk, és ezzel tálaljuk a rántott húst.
Rántottsertésszűz
Na ez az az étel, amit szerintem kevés ember utasítana vissza. A vasárnapi ebédek koronázatlan királya. De nem kell feltétlenül vasárnap hozzá, bármelyik nap jól tud esni.
Egy falat ebből a finomságból, és máris tudod, hogy jó helyen jársz. A rántott sertésszűz kívül ropogós, belül omlós, egyszóval perfekt! A végén locsoljátok meg friss citromlével, úgy lesz az igazi.
Hozzávalók
A burgonyához
Elkészítés
A sertésszüzet megtisztítjuk és srégen 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amiket kicsit meglapítunk, majd sózunk, borsozunk.
A tojásokat lazán felverjük egy kis sóval, majd a hússzeleteket klasszikus módon lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk. Bő, 160 fokos olajban megsütjük, oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, és el is készültünk.
A petrezselymes krumplihoz a megtisztított, felkockázott krumplit bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és kicsit lepirítjuk benne a burgonyakockákat, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, átforgatjuk, és ezzel tálaljuk a rántott húst.

Elkészítési idő: 45 perc
A rántott sertésszűz annak a bizonyítéka, hogy nem kell túlbonyolítani egy fogást ahhoz, hogy igazán jól működjön. A szűzérme gyors sütést igényel, így a hús szaftos marad, a panír pedig szép aranybarnára sül. Ez az a klasszikus vonal, ami hétköznap és vasárnapi ebédként is megállja a helyét.
Ha a rántott sertésszűz után még több roppanós élményre vágytok, itt van pár recept, amit imádni fogtok!
Ha tetszett a rántott sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



