Sertésszűz receptek

Rántottsertésszűz

Rántott sertésszűz
Rántott sertésszűz petrezselymes burgonyával

Hozzávalók
1 db
sertésszűz
(500 g/db)
bors
100 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
pankomorzsa
A burgonyához
500 g
burgonya
2 ek
vaj
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A sertésszüzet megtisztítjuk és srégen 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amiket kicsit meglapítunk, majd sózunk, borsozunk.

  2. A tojásokat lazán felverjük egy kis sóval, majd a hússzeleteket klasszikus módon lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk. Bő, 160 fokos olajban megsütjük, oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, és el is készültünk.

  3. A petrezselymes krumplihoz a megtisztított, felkockázott krumplit bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és kicsit lepirítjuk benne a burgonyakockákat, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, átforgatjuk, és ezzel tálaljuk a rántott húst. 


www.streetkitchen.hu

Na ez az az étel, amit szerintem kevés ember utasítana vissza. A vasárnapi ebédek koronázatlan királya. De nem kell feltétlenül vasárnap hozzá, bármelyik nap jól tud esni.

Egy falat ebből a finomságból, és máris tudod, hogy jó helyen jársz. A rántott sertésszűz kívül ropogós, belül omlós, egyszóval perfekt! A végén locsoljátok meg friss citromlével, úgy lesz az igazi.

Hozzávalók

2 főre
1 db
sertésszűz
(500 g/db)
bors
100 g
finomliszt
2 db
tojás
150 g
pankomorzsa
A burgonyához
500 g
burgonya
2 ek
vaj
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A sertésszüzet megtisztítjuk és srégen 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, amiket kicsit meglapítunk, majd sózunk, borsozunk.

  2. A tojásokat lazán felverjük egy kis sóval, majd a hússzeleteket klasszikus módon lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk. Bő, 160 fokos olajban megsütjük, oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, és el is készültünk.

  3. A petrezselymes krumplihoz a megtisztított, felkockázott krumplit bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és kicsit lepirítjuk benne a burgonyakockákat, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, átforgatjuk, és ezzel tálaljuk a rántott húst. 


Rántott sertésszűz petrezselymes burgonyával
Rántott sertésszűz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A rántott sertésszűz annak a bizonyítéka, hogy nem kell túlbonyolítani egy fogást ahhoz, hogy igazán jól működjön. A szűzérme gyors sütést igényel, így a hús szaftos marad, a panír pedig szép aranybarnára sül. Ez az a klasszikus vonal, ami hétköznap és vasárnapi ebédként is megállja a helyét.

Ha a rántott sertésszűz után még több roppanós élményre vágytok, itt van pár recept, amit imádni fogtok!

Rántott sertésmáj

Popcorn-bundás csirke

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Ha tetszett a rántott sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése